Džoni Evans i Geret Beri
Džoni Evans i Geret Beri

Mamurluk na Hotornsu: Džoni Evans u mesec dana od Sitijeve i Arsenalove želje do kradljivca taksija?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.18. | 09:55

Na “optuženičkoj klupi“ i Garet Beri, Džejm Livermor i Buaz Majhil

Inicijalna vest delovala je skoro neverovatna. Onda ju je i klub potvrdio. A sada se otkrilo i ko su vinovnici nesrećnog incidenta u Španiji kada su četvorica igrača Vest Bromvič Albiona ukrala taksi u 5.30 ujutru. Kad su videli da je jedno ludo veče otišlo predaleko, rešili su da priznaju zlodelo. Džoni Evans, Geret Beri, Džejk Livermor i Buaz Majhil.

Prva trojica nekada velike nade engleskog fudbala. Reprezentativci. Ostrvski mediji dizali su ih u oblake. A ako ste se pitali zašto nisu uspeli da opravdaju baš tolike hvalospeve? Prvo nisu ih nikad ni zaslužili u toj meri. Drugo i mnogo bitnije: sada u zrelim igračkim godinama sebi su dozvolili ovako detinji prestup. Dosta govori o njihovom profesionalizmu. I to u periodu kada Vest Brom deluje kao siguran putnik u Čempionšip.

Izabrane vesti

Šef Alan Pardju je naredio karantin tokom mini priprema u Barseloni, oni su rešili da ipak izađu i provedu se. Sve je bilo zatvoreno, pa ih je taksista odvezao do Mekdonalda. U jednom trenutku je izašao iz vozila, a oni mu ga ukrali. Ostavili su ga ispred hotela. Kad se priča pojavila u javnosti, rešili su da priznaju da su oni krivi kako drugi igrači ne bi ispaštali.

U pismu otvorenom za javnost, izvinili su se saigračima, stručnom štabu, pre svega navijačima. Tvrde da sve ovo nimalo ne oslikava njihovu posvećenost nameri da Vest Brom sačuvaju u Premijer ligi. Teško da će im publika na Hotornsu poverovati. Uostalom, Evansu, samo primera radi, na leto ističe ugovor. Malo je nedostajalo da već u januaru ode u Mančester Siti, koji ga je video kao rezervnu opciju ako ne uspe da dovede Virdžila van Dajka (što se i nije desilo), odnosno Emerika Laporta (što se desilo). Poslednjeg dana prelaznog roka Arsenal je baš ozbiljno napao Evansa. VBA ga nije dao. Možda je i pogrešio.

Ostaje otvoreno i pitanje trenera. Otkako je Pardju nasledio Tonija Pjulisa VBA je dobio jednu od 13 ligaških utakmica i trenutno je sedam bodova ispod crte. Gardijan je tekst o jučerašnjem porazu od Sautemptona naslovio indikativnim pitanjem: “Taksi sa Pardjua?“.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džoni EvansGeret BeriDžejk Livermor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara