""
""

Mančester Siti zapalio Evropu: Spremno 130.000.000 evra za Obamejana!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.17. | 19:53

Zamislite samo taj uraganski napad sa Aguero, Žezusom i Obamejanom!

Delovalo je na trenutak da će fudbalska saga oko Pjer Emerika Obamejana biti završena bombastičnim transferom u Pari Sen Žermen. Sve je bilo dogovoreno, od obeštećenja, do dužine ugovora i iznosa plate za golgetera iz Gabona. Ali, onda se sve srušilo kao kula od karata. Ne brinite, to ne znači da je na letnjoj pijaci zatvoreno poglavlje sa strašnim centarforom Dortmunda!

Izabrane vesti

Jer, Skaj Sport je u javnost plasirao informaciju sa vinjetom „ekskluzivno“ - sve je spremno da Mančester Siti krene po Obamejanov potpis! Tek jedan dan pošto se pojavila vest da je Liverpul zagrizao mamac i da je Jirgen Klop željan da vidi svog miljenika u dresu Redsa, ugledni ostrvski i informacijama dobro osprkbljeni Skaj bacio je još jednu bombu na fudbalsko tržište. 

I to nije sve, otkrivene su čak i brojke kojim će se baratati u nameri da se potpiše Obamejan. Dortmund je posle raspada posla u Parizu rešio da podigne cenu sa blizu 70.000.000 na gotovo 75.000.000 evra, dok Obamejana čeka identična plata kao ona nesuđena iz PSŽ - 56.000.000 evra neto, odnosno 11.200.000 evra godišnje! Sve ukupno iznosilo bi - 130.000.000 evra!

Za Mančester Siti to nije cifra koja će ozbiljnije ugroziti gotovo beskonačan budžet, a pošto su pregovori sa PSŽ propali, Pep Gvardiola odmah je alarmirao svoje nadređene da spremaju novac i krenu u akciju. Želja će mu biti ispunjena i prva zvanična ponuda očekuje se vrlo brzo. 

Razlog zašto Gvardiola sada forsira na dovođenju Obamejana je taj što, kako se ističe, sam veruje da je na tržištu jako malo golgetera koji mogu da prave razliku, a da su spremni da odu iz sredina u kojim se nalaze. Kako je jasno da je Obamejan već obavestio čelnike Dortmunda da je došao kraj njihove saradnje i da želi da ode, tako je Pep digao buku i tražio da mu se dovede i Gabonac! 

Ni najmanje sumnje nema, ako se dogodi da Mančester Siti kupi Obamejana imaće napadački triling u rangu Barseloninog trozupca MSN (Mesi, Suarez, Nejmar) ili Realovog šampionskog trojca BBC (Bejl, Benzema, Kristijano)! 

S obzirom da su vlasnici Sitija već stavili veto na potencijalni odlazak Kuna Aguera, te da je Žezus praktično eksplodirao otkako je stigao u Mančester, Siti će imati napad od kojeg će polaziti voda na usta. 

Naravno, ostaje nedoumica - kako razdeliti minutažu?!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaPjer Emerik ObamejanNemackaMančester SitiLiverpulEvropaEngleskaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara