""
""

Marko Nikolić: Odsustvo zdravog razuma! Teško je prihvatiti da je neko drugi bolji

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.05.17. | 11:57

„Nije svečarska, nego takmičarska utakmica“, upozorava trener Partizana pred poslednje prvenstveno kolo i ima poruku za Grobare

Sve je spremno za veliku žurku u Humskoj 1. U Partizanu su uvereni da će „pasti“ odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije i da će kapije stadiona biti otvorene za poslednji meč prvenstva. A u njemu je crno-belima dovoljan i bod protiv Mladosti iz Lučana da postanu šampioni.

Izabrane vesti

A imajući u vidu plimu navijačkog zadovoljstva i krcate tribine na poslednjih nekoliko utakmica Parnog valjka izvesno je da Grobari duvaju u leđa crno-belima.
Možda je trenutak da apelujem na našu publiku da shvati kako ova utakmica nije svečarska. Još uvek. Ona je takmičarska. Svečasrska može da postane tek po okončanju onog tretnuka kad najbolji srpski sudija (Milorad Mažić, op. au) odsvira kraj“, upozorio je Marko Nikolić da posao započet prošlog avgusta, kad je preuzeo tim, nije završen.

Pada kazna: Grobari mogu na stadion i proslavu titule
Sjajna vest za Partizan: Everton spreman za Lučane i Zvezdu
Lazar Ćirković: Izdržali smo, sad je red za krunu

Trener crno-belih je dodao da ne zna šta će odlučiti Komsija za žalbe FSS, koja je zaključala stadion Partizana na dve utakmice, a pola kazne crno-beli su odradili prtiv Voždovca minule subote.
„Ako ta odluka bude aktivna, očekujem prepun stadion Partizana. Da navijači naprave ambijent za pamćenje, koji će nositi igrače do još jednog dobrog rezultata. Apelujem na našu publiku da svu pažnju, emocije i koncentraciju usmeri ka fudbalerima Partizana. To su zaslužili. A što se kazne tiče, ubeđen sam da nije ni trebalo da bude drastična, pogotovo ne u trenutku kad je rekost okupiti i 500 gledalaca na stadionima u Srbiji. Sad imamo priliku da u nekoliko mečeva Partizana imamo pune stadione“.

Tavamba direktno sa parketa Pionira:
Znam Veličkovića iz teretane, volim da gledam košarku

O utakmici sa Mladosti, koja je već osigurala plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope:
Došli smo na samo jedan korak od ostvarenja cilja. Put do njega bio je velika žrtva, odricanje, sportski fokus igrača i stručnog štaba na kvalitet naše igre. Serija ne bi mogla da traje da nismo imali stabilnost igre tokom niza mečeva bez poraza. Želim da istaknem da ništa nismo osvojii. U goste nam dolazi tim koji je najprijatnije iznanađenje prvenstva. Čeka nas poslednji korak, najvažniji, ubeđen sam da smo sprmeni“.

Mada je u sredu, u Nišu, njegov tim slavio 3:1, iz tabora Radničkog posle meča bilo je optužnbi na račun crno-belih, da su slavili „van terena“.
Ja sam čovek sporta i struke. Moj posao je ono što igrači prikazuju na terenu. Sve ostalo, čitav ambijent koji se stvara oko fudbala, potpuno odsustvo zdravog razuma, gde je teško prihvatiti da je neko drugi bolji, verujte mi i da ne stiže da pratim“.

A da li očekuje još koje saopštenje, moderan izraz pokazivanja nezadovoljstva, bilo sa koje strane, po okončanju sezone?
Nisam adresa za to pitanje. Neću se baviti bilo čime što nije vezano za sport. Mogu o fudbalu, taktici, igračima, a verujte mi da nigde u svetu nema da stavljamo neke druge ljude u centar pažnje. Nerazumno je to raditi. A postala je naša specifičnost“, dodao je Marko Nikolić, trener Partizana.

(foto: MN Press)


tagovi

Marko NikolićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara