""
""

Matićevih 10 minuta za kraj karijere: Osećao sam se kao da nikada nisam ni izašao iz svlačionice

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.11.17. | 16:16

Dugogodišnji kapiten Brđana o utakmici u Atini, na kojoj se i zvanično oprostio od dresa Čukaričkog

Legenda je zaslužila da se oprosti na ovakav način. Čukarički je nedavno savladao AEK u Atini, a u prijateljskom susretu poslednji put u dresu sa brojem 10 na teren istrčao dugogodišnji kapiten Igor Matić. Oproštajnu 153 utakmicu u kojoj je aktuelni glavni skaut Čukaričkog odigrao prvih deset minuta pamtiće, kako kaže, sem po pobedi i po predaji kapitenske trake mladom Nemanji Milojeviću, kojeg vidi kao svog fudbalskog naslednika na Banovom brdu i predviđa mu blistavu karijeru.
"Nisam mnogo igrao i nije mi bilo fizički naporno. Bilo je stvarno lepo što sam opet na terenu i predvodim te momke. Nisam uopšte bio svestan oproštaja. Posle određenog vremena opet sam ušao na neki sastanak u svlačionicu sa šefom stručnog štaba i osećao sam se kao da sam deo toga odnosno kao da nisam ni izlazio iz svlačionice. Prestao sam pre tri meseca da igram i sve je još uvek sveže. Sve mi je delovalo uobičajeno kao da sam još član tima", prenosi Matić utiske za sajt Čukaričkog.

Izabrane vesti

Matić se početkom juna oprostio od profesionalnog fudbala u kom je proveo više od 20 godina, a na Banovom brdu poslednjih pet kao kapiten ekipe. Postigao je 31 gol i odigrao 152 utakmice za Brđane. Na prvom ovogodišnjem prvenstvenom meču na stadionu Čukaričkog protiv Napretka klub mu se zahvalio simboličnim poklonom odnosno uručen mu je dres sa brojem odigranih utakmica - 152.
"Pošto nisam više licenciran igrač, nisam mogao da igram u prvenstvenoj utakmici. Sada na inicijativu prvog čoveka kluba Dragana Obradovića, u dogovoru sa potpredsednikom Nenadom Mirosavljevićem i sportskim direktorom Vladimirom Matijaševićem i uz pristanak šefa Lalatovića pričali smo oko ovog termina. Završio sam igračku karijeru u utakmici protiv velikog kluba, pobedom i sve je prošlo stvarno odlično", rekao je Matić, koji je trenirao sa ekipom nekoliko puta pred utakmicu u Atini i aktivan je sve vreme od kad je okačio kopačke o klin.

Kapitensku traku na oproštaju predao je Nemanji Milojeviću, zameniku kapitena naše ekipe.
"Predao sam Nemanji, jer Drina (Nikola Drinčić kapiten) nije putovao u Grčku. Nemanja je neko koga vidim kao fudbalskog naslednika u Čukaričkom. Jako talentovan momak, igramo sličnu poziciju i mislim da je pred njim lepa i blistava karijera".

Matić je rekao i da je u dogovoru sa stručnim štabom odigrao prvih deset minuta utakmice, iako se pominjalo poslednjih deset, jer je, kako pojašnjava, lepše da se od igre oprosti na početku utakmice i da izvede momke na teren.
"U Grčkoj je sve bilo odlično. Veliko iskustvo za klub, a i za fudbalere jer su igrali protiv ozbiljnog tima koji je prvi u grčkom prvenstvu. Imaju mnogo internacionalaca, mnogo igrača sa velikim evropskim karijerama, mnogo reprezentativaca poput jednog Čigrinskog koji je igrao u Barseloni i bio je kapiten Šahtjora pet-šest godina. Naši mlađi igrači su mogli da vide da su nijanse u fudbalu, da nema velike razlike i da jednostavno uz dobar i kvalitetan rad mogu da naprave vrhunsku karijeru. Za klub je bila prilika da vidimo gde je AEK u odnosu na nas i šta bi mi eventualno trebalo da popravimo".

Među sudijama na terenu bila je i jedna žena, a popularni Matke na tu temu kaže da je jedino merilo autoriteta u svakom poslu znanje i da u tom smislu za njega kao igrača nikad nije bilo razlike da li meč sudi muškarac ili žena.

Upitan i da li je lakše biti fudbaler ili u upravi kluba, Matić ističe da nije fraza da na terenu sve zavisi isključivo od tebe.
"Još je svež moj rad na mestu skauta. Fudbal je moj život i naravo da sam se aktivirao. Moja trenuta pozicija u upravi kluba, koju pored prvog čoveka Obradovića, činimo Mirosavljević, Matijašević i direktor omladinske škole Nikola Trbović, iziskuje mnogo vremena i obiman je posao. Trenutno sam zadužen za igrače i omladinske i prvog tima. Volim to da radim i pratim po ceo dan. Ide i prelazni rok i već imam u glavi koje bi igrače mogli da ispratimo, a videćemo koji će nam trebati".

Na pitanje da li su možda videli nekog zanimljivog igrača AEK-a za Čukarički, Matić je rekao da bi neka dva-tri njihova mlađa fudbalera mogli biti opcija.
"Ima svakako zanimljivih igrača, ali to su uglavnom fudbaleri srednjih godina sa bogatom karijerom. Dosta reprezentativaca i pitanje je koliko je relano u ovom trenutnku da mi njih dovedemo. Ima i dva tri mlađa koji bi bili neka opcija".

Matić dodaje da je rano da govori o ambicijama u trenerskoj karijeri, ali da će jasniju sliku o tome imati za oko pola godine.
"Nisam odvojen od terena. Još se skinem i istreniram. Sebe sada vidim kao nekog funkcionera kluba, ali bilo je mnogo primera od Piksija Stojkovića koji je bio funkcioner, pa je sad trener. Nikad ne znaš na koju stranu će te odvesti put".

Igor Matić je od početka jula ove godine na poziciji glavnog skauta Čukaričkog i tada je istakao da je prezadovoljan dogovorom koji je postigao sa predsednikom Draganom Obradovićem. Odbio je ponude drugih klubova da nastavi da igra, a kako kaže ima još mnogo energije i veruje da može na pravi način da radi i doprinosi i van terena.

(FOTO: FK Čukarički)


tagovi

ČukaričkiIgor MatićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara