"Kristijano Ronaldo"
"Kristijano Ronaldo"

Mesi na dohvat ruke - Ronaldova četvrta Zlatna lopta

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.16. | 20:22

Apsolutno zaslužena

Kristijano RonaldoPehar Lige šampiona i tituča prvaka Evrope sa reprezentacijom Portugalije. Kristijano Ronaldo je u 2016. godine postao bogatiji za dva najznačanija trofeja u evropskom fudbalu, a na njih se upravo nadovezao i onaj najveći kad su individualna priznanja u pitanju.  Magazin Frans Fudbal uručio je asu madridskog Reala Zlatnu loptu za igrača godine u Evropi.

Ronaldu je ovo četvrta Zlatna lopta u karijeri što znači da mu sada nedostaje samo jedna da bi sustigao petostrukog laureata Lionela Mesija, koji je uz Antoana Grizmana i ove sezone bio glavni rival Portugalca. Mesi i Ronaldo, uostalom, drže monopol na Zlatnu loptu još od 2008. godine.

Izabrane vesti

Imajte na umu da su nju od 2010. do 2015. zajednički uručiali Fifa i Frans Fudbal. Ove godine ta saradnja je prekinuta.

Ali to nije večerašnja tema. Večeras se priča o Ronaldu i njegov 51 gol na 54 utakmice za klub i reprezentaciju u 2016. godine.

Inače, Frans fudbal je objavio i kako je izgledao konačan poredak najužeg kruga kandidata. Za petama Ronaldu bio je ko drugi nego Mesi, iza njega Grizman, pa Luis Suarez, Nejmar, šesti je bio Geret Bejl, sedmi Rijad Marez, osmi Džejmi Vardi, deveto mesto su delili Đanluiđi Bufon i Pepe, 11. je bio Pjer-Emerik Obamejan, pa slede Rui Patrisio, Zlatan Ibrahimović, te Pol Pogba i Arturo Vidal na deobi 14. pozicije, zatim Robert Levandovski i na zajedničkom 17. stepeniku Dimitri Paje, Toni Kros i Luka Modrić.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaKristijano RonaldoLiga šampionameđunarodni fudbalPrimeraReal MadridŠpanijaZlatna lopta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara