""
""

Mi smo Srbija! Znamo šta nam je činiti

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.17. | 17:49

Vedar duh je tu, raspoloženje je dobro i sada Orlići "samo" treba da izađu, pobede Makedoniju u utorak i održe šanse za plasman u polufinale Evropskog prvenstva

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ POLJSKE)

Izabrane vesti

Prvi meč je izgubljen, ali nije osmeh na licu Nenada  Lalatovića i Nemanje Maksimovića. Vedar duh je tu, raspoloženje je  dobro i sada Orlići "samo" treba da izađu, pobede Makedoniju u utorak i održe šanse za plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Utakmica je na programu u utorak od 18 časova, a selektor Lalatović najavljuje da su Orlovi spremni i da znaju  šta im je činiti.

MOZZART KVOTE: (1,75) Srbija (3,45) Makedonija (4,60)

Pre svega, mora da bude promena zbog povrede Aleksandra Čavrića.
"Mora da bude promena. Čavrić se povtedio. Bitan igrač, nažalost neće moži dve nedelje da trenira.  Napravio sam u svojoj glavi rotacije za sutrašnji meč. Ono što mi je drago što su igrači u dobrom raspoloženju. Sutra je najbitniji meČ na ovom turniru!  Čak i ako prođemo grupu", jasan je Lalatović.

Analiza narednog protivnika? Makedonija je laj rival samo na papiru…
"Uradili smo analizu. Nije realan rezultat, odnos snaga. Imali su svoje šanse. Imaju kreativne igrače. Krilne igrače. Babunskog moram da pohvalim. Žao mi je što je otišao iz Srbije, to im je najbolji igrač. Moramo da gledamo sebe i protiv Španije, ako bude dobar rezultat Portugalija - Španija, pa da odlučujemo o svojoj sudbini".

I Srbija i Makedonija su u prvim mečevima pokazali bolju igru protiv Portugalije, odnosno Španije, nego što je to rezultat pokazao.
"Nemam šta da zamerim igračima. Izgarali smo. Đurđević da je dao gol, išlo bi sve u drugom smeru. U drugom poluvremenu su se digli. Tokom 65 minuta smo. Nismo iskoristili šanse. I njima i nama ne igra nerešeno sutra. Moramo da dobijemo! Idemo apsolutno na pobedu! Mi smo Srbija, znamo šta nam je činiti! To je fudbal. Atmosfera je fenomenalna u timu. Održali smo sastanak i znamo šta nama je činiti. Najvažnija utakmica na turniru".

Lalatović ima visoko mišljenje o narednom protivniku.
"Ovo je sigurno njihova najtalentovanija generacija u poslednjih 15-ak godina. Napredovali su, imaju kreativne igrače. Njihov napredak je vidan samim tim što su izbacili reprezentaciju Francuske u kvalifikacijama".

Osim Čavrića, svi ostali su spremni.
"Žao mi je što se Čavrić povredio. Svi ostali su zdravi, spremni, orni i dočekujemo spremni ovaj meč protiv Makedonije".

Srbija je izgubila i prvi meč na Novom Zelandu, pa je na kraju osvojila Mundijalito. Nije nepoznata situacija?
"Bili smo već u ovakvoj situaciji. Posle smo osvojili prvenstvo. Treba da dobijemo, a nadam se i prođemo dalje ako sve bude kako treba. Igraćemo da dobijemo utamicu", poručio je Nemanja Maksimović.

Sve vesti sa U21 Evropskog prvenstva u Poljskoj pročitajte OVDE.

Piše: Strahinja Klisarić

(FOTO: Starsport)


tagovi

EP za mladeNenad Lalatovićpoljska 2017

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara