"Nikola Mijailović"
"Nikola Mijailović"

Mijailović za MOZZART Sport: Stojadinović je spletkaroš, pravi nezdravu atmosferu!

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.12.13. | 11:58

Jedan od najiskunijih igrača Crvene zvezde u razgovoru za naš portal oštro kritikovao sportskog direktora koga je optužio da ruši autoritet trenera Stojanovića

Nikola Mijailović

Zoran Stojadinović "preživeo" je još jedan Upravni odbor Crvene zvezde, iako je javna tajna da su mnogi čelnici crveno-belih nezadovoljni njegovim radom.

Izabrane vesti

Međutim, to nije stišalo buru oko njegove uloge u klubu, a jedan od najboljih igrača u jesenjoj polusezoni otvoreno je u intervjuu za MOZZART Sport govorio o Stojadinovićevom uticaju na ekipu. Između ostalog, iskusni levi bek optužio je sportskog direktora da se bavi spletkama, da širi neistine među igračima i ljudima u klubu, da ruši autoritet trenera Stojanovića i na taj način stvara nezdravu atmosferu.
"Ja nemam problem sa Stojadinovićem", kaže Mijailović koji je nedavno pominjao i da nekadašnji menadžer nije dovoljno uradio kako bi ubedio igrače da ne podnose zahteve za raskid ugovora:
"Imali smo odličan odnos do određenog trenutka, sve dok nije počeo da nam smeta u svlačionici. Čovek se bavi intrigama i spletkama, što je meni nebulozno. Samo dođe i priča ko je šta rekao... Loše utiče na ekipu. Govorio je okolo kako je radim s Kokezom, kako sam ja Kokezin čovek, i kako me on nagovara na sve... Pomisliće ljudi svašta, a ja želim samo da Zvezda osvoji tri boda. Neka igra ko hoće. I ja sam sedeo na klupi, pa se nisam bunio. Stojadinović je ubijao autoritet trenera, čak je i ogovarao potpredsednike u svlačionici."

To su prilično teške optužbe, verovatno si svestan da će ove tvoje reči izazvati buru?
"To što je Stojadinović radio stvara nezdravu atmosferu. I onda je normalno da nema titule šest godina, i normalno je da Mrđin šut u Kupu protiv Vojvodine završi na stativi umesto u golu. Slušajte, sa svim trenerima s kojima sam sarađivao imam odličan odnos - s Muslinom, Božovićem, Petreskuom... Čak i sa Saletom Jankovićem, s kojim nikada nisam bio u klubu. Eto i on je 'poginuo' u Zvezdi... Da, on mi je pričao da je 'poginuo' zbog sportskog direktora... Sedeo sam s njim u Harkovu, u Ukrajini, ove godine jer sam bio na treninzima kod kondicionog trenera Andrije Milutinovića koji radi u Metalistu. Sale mi je tada govorio da mu je Stojadinović 'pomogao' da ode. Bilo mu je mnogo teško jer je dobar čovek i veliki zvezdaš."

Nikola Mijailović

I do novinara su doprle priče da sastavljaš Stojanoviću tim, da čak i vršiš izmene u toku utakmica.
"Gluposti, možete i trenera da pitate o tome. Nikad nismo vodili takve razgovore, čak nisam imao njegov broj telefona do pre dva dana. Dešavalo se da pita nešto mene ili Ninkovića, u smislu da želi da čuje naše mišljenje kao iskusnih igrača. Bilo je teških trenutaka, a mi smo bili smo uz njega i kad je hteo da ode. To što se priča su nebuloze. Stojadinović je taj koji je okolo širio priče kako smo mi nezadovoljni treninzima, što je potpuna neistina. A znam koliko je Stojanoviću bilo teško kad je došao. Zatekao je 40 igrača na treningu, slušao priče ko je čiji igrač. Ej bre ljudi, 40 igrača!!! Dešavalo mi se da na treningu 15 minuta čekam loptu, pa to je nenormalno. I da li je on mogao bolje u takvim uslovima?", pita se Mijailović.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje istakao je za MOZZART Sport i da je tačno znao kakva je situacija u Zvezdi dok je pregovarao o povratku, a naše pitanje zbog čega je onda došao, iskreno odgovara:
"Samo iz ljubavi i želje da se titula vrati na Marakanu", kaže Mijailović, koji dodaje i da takva kohezija koja se stvorila pre svega među starijim igračima u vremenu neviđene krize može da se dogodi samo i jedino u Zvezdi.

Opširan intervju s Nikolom Mijailovićem, u kojem je podjednako iskreno govorio o mnogim drugim temama, pročitajte u magazinu MOZZART Sport koji izlazi u petak 20. decembra i možete ga pronaći u svim MOZZART kladionicama.

(Foto: Branko Starčević, MOZZART Sport; STAR SPORT)


tagovi

FK Crvena zvezdaNikola MijailovićSrbijaSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara