""
""

Milan dobija nove gazde: Kinezi pukli, ulaze Arapi ili Amerikanci?

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.17. | 12:55

Kineska priča se bliži kraju...

Ambiciozni kineski projekat za oživljavanje Milana puca kao mehur od sapunice. Gazda Jonghong Li se previše zaleteo sa parama koje nema i kako stoje stvari, uskoro će morati da proda akcije Milana, a vrlo verovatno će to biti većinski paket. Već se šuška i o imenima novih vlasnika...

Izabrane vesti

Kontroverzni kineski biznismen Jonghong Li je prošlog proleća bio na čelu konzorcijuma koji je preuzeo Milan za 740.000.000 evra od Silvija Berluskonija. Kinezi su na čelne funkcije postavili italijanske direktore Masima Mirabelija i Marka Fasonea kojima su u prelaznom roku dali odrešene ruke da potroše blizu 230.000.000 evra kako bi Milan vratili makar u Ligu šampiona i tako dobili stabilan izvor prihoda.

Međutim, kineski plan je na staklenim nogama. Novac koji su uložili u preuzimanje kluba i kupovinu pojačanja je većim delom bio pozajmljen od američkog fonda Eliot kojem klub treba da isplati 303.000.000 evra do oktobra sledeće godine. A bez plasmana u Ligu šampiona - što je u ovom trenutku izvesno - to će biti jako teško...

Zato su Kinezi prinuđeni da prodaju deo ili čak većinski paket akcija kako bi ubrizgali novac za vraćanje pozajmica i dugova. Iz londonskih finansijskih krugova je procurila vest da su na vidiku novi investitori. Još se ne zna njihovo ime, ali italijanski mediji otkrivaju da je reč o moćnim Arapima koji imaju mnogo sopstvenog novca za razliku od Kineza i spremni su da ulože u Milan.

Međutim, oni nisu jedini. Jedna velika američka građevinska kompanija je zainteresovana da uđe u Milan i pruzme ga, pod sulovom da Rosoneri od grada dobiju zeleno svetlo za izgradnju sopstvenog stadiona. Zato je Milan već počeo pregovore sa gradskim ocima o mogućnosti da napusto San Siro i dobije lokaciju za novi dom koji bi gradili Amerikanci i kasnije kroz prihode od stadiona vratili uloženi novac.

Jedno je izvesno, sa Kinezima ne ide... Oni su imali svoju šansu, zaigrali rulet i potrošili su novac koji nisu imali. Sada moraju da se čupaju, a slavnom klubu preti novi period neizvesnosti.

Postoji tanka nada da se Milan dokopa Lige šampiona kroz osvajanje Lige Evrope, ali u to malo ko veruje... 

(FOTO: Action images)


tagovi

ItalijaMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara