{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Juventus pristao da proda štopera. Romanjoli neće biti uključen u kombinaciju, a ni De Šiljo
Milan - Juve - Bonući! Da, da, da!
""

Ono što je Medijaset juče najavio kao senzaciju u koju mnogi nisu mogli da poveruju, sada je tempiran transfer bomba koja otkucava do eksplozije. Milan je zaista u ofanzivi na Lea Bonućija i transfer je daleko realniji nego juče kada je Medijasetova ekskluziva uzdrmala Čizmu.

Ono po čemu priča razlikuje od jučerašnje su uslovi transfera, ali suština svega je da su preduslovi  za transfer stvoreni.

Milan je ozbiljan u nameri na angažuje Bonućija, igrač želi u Milan, a Juventus nema ništa protiv prodaje. Tri „da“ su tu, ali i jedno „ne“ jer Stara dama ima svoje uslove pod kojima će prodati stub odbrane i oni se ne poklapaju sa ponuđenim od strane Rosonera.

Milan je u tišini spremao napad na Bonućija, a onda preko njegovog ,menadžera Alesandra Lućija započćeo priču oko transfera. Lući je prvo postigao dogovor sa Bonućijem oko njegovih uslova. Igrač je pristao na Milanovu ponudu od 7.500.000 evra po sezoni po čemu bi se izjednačio sa Iguainom i Dibalom na listi najplaćenijih igrača Serije A. Potom je Lući došao pred Juventusove čelnike sa Milanovom ponudom.

U ponudu nije uključen Alesio Romanjoli kao što se juče govorilo jer Milan želi da pfprmi tandem Romanjoli - Bonući u srcu podrbane. Milanova ponuda glasi: 30.000.000 evra plus Matija de Šiljo kojeg cene na 15.000.000 evra. Juventus odavno juri De Šilja, ali ne želi da ga prihvati u sklopu Bonućijeve prodaje. Ne pada im na pamet da vrednuju 15.000.000 evtra igrača kojem ugovor ističe za manje d godinu dana. Juve je sprem na da plati najviše 10.000.000 evra za De Šilja.

Juventus želi samo keš za Bonućija. Neće pristati na prodaju ispod 45.000.00 evra što znači da će Milan morati dobro da zavuče ruku u džep. Pregovori dva kluba su u toku, distanca u razlikama je sve manja i moože se reći da imamo veliku priču prelaznog roka.

Milanu se žuri da završi transfer do sutra jer direktori Faspone i Mirabeli putuju sa ekipom na turneju po Kini, pa žele što pre da završe posao i da promovišu novo pojačanje.

Što se Bonućija tiče, njega mami novčana ponuda Rosonera, ali i odnos sa Alegrijem u Juventusu. Trener i štoper nisu naš u najboljoj relaciji, Italija je brujala o njihovoj svađi na meču sa Palermom, a Bonući je kasnije bio izbačen iz ekipe. U Milanu bi imao bolji status.

Juventus razmišlja pragmatično, svestan je da bi 45.000.000 evra za momka koji je ušao u četvrtu deceniju bio dobar posao. Takođe, Stara dama ima plan B da odmah iz Atalante aktivira Kaldaru koji je bio planiran da naredne sezone igra u Bergamu kao pozjamljen igrač i da se kali. Odlaskom Bonućija bi se otvorilo mesto za Ruganiju u prvoj postavi, a za Kaldaru umesto Ruganija.

(FOTO: Action images)

Najnovije vesti


×