{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Raskid ugovora sa mladim trenerom koštao bi Rosonere 2.500.000 evra, a kao mogući naslednici pominju se Inzagi, Donadoni, Spaleti, Unaj Emeri, pa i Karlo Anćeloti, ali je ta opcija u domenu teorije
Milan na raskrsnici: Zadržati Sedorfa ili…?
"Stadion San Siro"

Spolja gladac, iznutra jadac. Otprilike takva atmosfera ovih dana vlada na San Siru. Za javnost, Klarens Sedorf ima podršku uprave kluba da nastavi rad u Milanu. Nezvanično, jedini razlog što Holanđanin još ima posao jeste taj što Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani ne znaju kome da povere brigu o ekipi.

Nekoliko meseci sa Sedorfom uverilo ih je u stavu da su požurili kada su dirigentsku palicu dali tako mladom strategu. Ali, ni Filipo Inzagi ne može da se pohvali bogatim trenerskim pedigreom, a baš je on želja dobrog dela navijača jer su zadovoljni njegovim radom u mladom timu.

Sa druge strane, iskusni Lučano Spaleti košta, kao i Unaj Emeri, koji je vodio Sevilju do trofeja u Ligi Evrope, a prema navodima Skaj Sporta nedavno je već razgovarao sa Galijanijem baš o mogućnosti selidbe u Milano. Pominju se i Roberto Donadoni, koji je proteklih meseci činio čuda u Parmi, te Vinčenco Montela, arhitekta uspona Fjorentine...

Pa i mogućnost da se sačeka finale Lige šampiona i iskoristi eventualni poraz Reala kako bi se Karlo Ančeloti privoleo nazad u italijanski fudbala. Ali ta šansa je već u domenu teorije.

Pritom, ne treba smetnuti s uma da Berluskoni nije jak kao nekad, da je i Milanov bunar para presušio, a sam rastanak sa Sedorfom koštao bi 2.500.000 evra pošto mu ugovor ističe 2016.

Nejasno je, takođe, čime je Sedorf zaslužio maćehinski odnos uprave s obzirom na to da je podigao ekipu po odlasku Masimilijana Alegrija na kojeg je i svalio krivicu za neuspešan pohod na Evropu (interesantno, umalo su se sreli u četvrtak na venčanju Rikarda Montoliva, ali se Alegri nije pojavio).

Pre će biti da je u pitanju samo hir Berluskonija, naviklog da se igra ljudskim sudbinama.

(FOTO: Action Images)

Najnovije vesti


×