"Dibala, Iguain i Kin"
"Dibala, Iguain i Kin"

Mino Rajola drugačije to radi sa Juventusom: Dete, potpisuješ do 2020. i ideš na zajam

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.17. | 15:45

Mojse Kin neće kao Donaruma...

Dibala, Iguain i KinPred kraj novembra na stranicama MOZZART Sporta napisali smo:
Dobili smo novu zvezdu na horizontu. Samo ako se pravilno bude razvijao. Za sve ostalo postaraće se njegov menadžer. Mino Rajola, naravno“.

E, pa - pobrinuo se.

Izabrane vesti

Mino Rajola, ovih dana uz Đanliuđija Donarumu jedna od omraženijih ličnosti na italijanskom sportskom nebu, dogovorio se sa čelnicima Juventusa da nejgov klijent, supertalentovani Mojse Kean potpiše profesionalni ugovor za Juventus.

Pod sledećim uslovima: do leta 2020. Za platu od 700.000 evra po sezoni.

Sjajni uslovi za momka rođenog 28. februara 2000. koji je u Seriji A minule sezone skupio svega 17 minuta i još šest u Ligi šampiona. U međuvremenu se razvijao igrajući za mladi tim italijanskog prvaka, u popularnoj Primaveri, dao je 11 i namestio pet golova na 13 utakmica. Plus dva komada u omladinskoj Ligi šampiona i kao takav skrenuo pažnju na sebe.

Kean neće ostati u Juventusu naredne sezone, jer pored Iguaina, Dibale i Mandžukića nema mesta. Potrebni su mu minuti da bi se razvijao. Mogao bi da ih dobije u Veroni koja se vratila u Seriji A, od klubova italijanske elite na pozajmicu ga je zatrražila i Bolonja, dok se šuška da bi mogao na kalenje u Bari ili Fođu (oba tima igraće Drugu ligu od jeseni). Kao opcija stoji i pozajmica u Cvole, što u napadački orijentisanom prvenstvu kakvo je holandsko može da mu znači na sticanju samopouzdanja.

Italijanski mediji, pak, dogovor Mojsea Keana i Juventusa vide kao priliku da napadnu njegovog menadžera Mina Rajolu i da ga potkače pitanjem: zašto još talentovanijem Đanluiđiju Donarumi nije omogućio da potpiše profesionalni ugovor sa Milanom.

Možda zato što ga vodi u - Juventus?

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AMojze KenMino RajolaJuventusItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara