"Aleksandar Mitrović"
"Aleksandar Mitrović"

Mitrović u 90. vratio Anderleht iz mrtvih protiv Arsenala, srpski napadač postigao gol za 3:3, Dortmund izbušio Galatasaraj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.11.14. | 22:39

Mitrogol pokazao da ne treba da počinje meč na klupi, panenka Artete, 500. gol na Emiratima

Aleksandar MitrovićBesnik Hasi bi posle večerašnje utakmice trebalo ozbiljno da razmisli da li će ponovo ostavljati Aleksandra Mitrovića na klupi, pošto je srpski napadač režirao fantastičan povratak Anderlehta  kada je ušao u igru u 62. minutu. Belgijanci su gubili tri razlike, ali su na kraju osvojili bod – 3:3.

Arsenal je jurio jubilarni 500 gol na Emiratima i Mikel Arteta se postarao da on bude dostojan ovog jubileja te je sa penala čuvara mreže gostiju prevario popularnom panenkom – potkopao je loptu i doneo prednost svojoj ekipi u 25. minutu.

Izabrane vesti

Samo četiri minuta kasnije Aleksis Sančez je ponovo dokazao da je savršena akvizicija Arsena Vengera te je na sjajan način postigao svoj 11 gol u poslednjih 13 nastupa za Arsenal. Njegov pokušaj iz slobodnog udarca je završio na živom zidu, ali je na maestralan način iskoristio popravni i volej udarcem zakucao loptu u mrežu.

Besnik Hasi je pokušao da probudi ekipu uvođenjem Kavaje, ali je Arsenal povećao na 3:0 u 58. preko odlično Aleksa Okslejda Čemberlena koji je oteo loptu Klještanu na sredini i onda pokazao golgeterski instiknt i rutinski savladao Prota.

Umesto da u potpunosti psihološki padnu Belgijanci su uzvratili tri minuta kasnije, doduše iz očiglednog ofsajda – novi igrač na terenu Kavaja je pronašao desnog beka Vanden Borea u srcu kaznenog, a sudija je napravio veliki propust.

Albanski stručnjak je stavio sve karte na napad i uveo Aleksandra Mitrovića u 62. minutu, a srpski napadač mu je deset minuta kasnije uzvratio. Načo Monreal je sa leđa zahvatio napadača Anderlehta i povukao ga na zemlju, a sudija je pokazao na belu tačku.

Antoni Vanden Bore je izveo jedanaesterac i prevario poljskog golmana.

Energija koju je Mitrović uneo je zapalila ekipu Anderlehta i Belgijanci su u 90. došli do izjednačenja, a Mitrović je iskoristio odličan centaršut i glavom savladao Poljaka. 

Valjda je ovim zaslužio da Belgijanci olade sa kritikama na njegov račun. 

ARSENAL – ANDERLEHT 3:3 (2:0)

/Arteta pen25, Sančez 29, Čemberlen 58 – Vanden Bore 61, pen73, Mitrović 90/

Stadion: Emirati

Sudija: Klemen Turpin (Francuska)

ARSENAL: Ščešnji – Čejmbers, Mertezaker, Monreal, Gibs –Arteta (od 62’ Flamini), Ramzi, Kazorla, Čemberlen (od 81' Rosicki) – Velbek(od 82' Podolski), Sančez

ANDERLEHT: Proto – Vanden Bore, Mbemba(od 53’ Dendonker), Dešaht, Ačempong – Tielmans, Klještan – Nahar,Praet, Konte (od 46’ Kavaja) – Gohi (od 62’ Mitrović)

Papastopulus

Borusija iz Dortmunda je neočekivano katastrofalna u domaćem prvenstvu, ali širom Evrope deli lekcije i ima savršen učinak u Ligi šampiona, a tek je Galatasaraj u četvrtom kolu uspeo da postigne gol protiv Milionera - 4:1.

Domaćini su pokazali da ni poraz u derbiju nije negativno uticao na moral ekipe te je Marko Rojs u 39. minutu ispratio odličan pas Lukaša Piščeka i matirao Fernanda Musleru, a deluje kao da je bio na ivici ofsajda.

Milioneri su vodili sa 2:0 u 56. minutu kada se Sokratis Papastopulus najbolje snašao u kaznenom protivnika posle kornera. Delovalo je kao da će igrači nemačke ekipe lako odrati posao do kraja, ali su Turci uzvratili u 70. minutu posle kornera, a strelac je bio Hakan Balta.

Nada Turaka je trajala samo četiri minuta pošto je Ćiro Imobile posle samo tri minuta na terenu srušio Galatu, a Semih Kaja je do kraja meča autogolom samo upotpunio kolaps svoje ekipe koja je sada poslednja na tabeli sa jednim bodom. Dortmund je uspeo da se plasira u nokaut fazu, a Anderleht još ima šansu da zauzme drugo mesto. 

DORTMUND – GALATASARAJ 4:1 (1:0)

/Rojs 39, Papastatopulus 56/

Stadion: Vestfalen

Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

DORTMUND: Vajdenfeler – Pišček, Subotić, Papastopulus, Durm – Kel, Bender(od 85' Ramos) – Rojs(od 71' Rojs), Kagava (od 63' Gundogan), Mihitarijan – Obamejan

GALATASARAJ: Muslera – Balta, Šeđu, Kaja, Džamdal – Melo, Džemaili – Altintop(od 82' Oztekin), Snajder, Inan - Bulut(od 82 Jilmaz)

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAleksis SančezAnderlehtArsenalBelgijaBorusija DortmundEngleskaEvropaGalatasarajLiga šampionaMikel ArtetaNemackaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara