"Drobnjak i Radojko Avramović"
"Drobnjak i Radojko Avramović"

Mladi golman Borca iskreno: Zaslužio sam šansu u seniorskom timu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.16. | 13:14

Marka Drobnjaka pozvali smo pošto ga je Fudbalski savez grada Čačka nagradio za trud u protekloj sezoni

Drobnjak i Radojko AvramovićFudbalski savez grada Čačka dodelio je priznanja najboljim fudbalerima i fudbalskim radnicima za minulu sezonu. Među nagrađenima se nalazi i golman Borca Marko Drobnjak koji je proglašen za najperspektivnijeg čuvara mreže u gradu kraj Morave. To nas je i navelo da pozovemo 20-godišnjeg golmana.
U čačanskom superligašu sam od malih nogu i za moje napredovanje zaslužni su treneri Aleksandar Ivković, trener golmana Zoran Savić, a posebno bih istakao trenera mlađih selekcija Tomasa Vasova. U prvi tim Borca ušao sam sa sedamnaest i po godina. To je bilo 2013. godine i odličnu saradnju sam imao sa golmanima Nikolom Petrićem i sad Vladimirom Bajićem”, kaže za MOZZART Sport Marko Drobnjak.

Pošto je golmanu Bajiću istekao ugovor sa klubom da li očekujete da dobijete šansu i stanete među stative?
Iskreno, mislim da sam radom i ponašanjem zaslužio priliku. Spreman sam za najveće izazove u seniorskom pogonu. Cilj je da branim, potvrdim kvalitet i pokažem da vredim. Kad počene sezona ići ću korak po korak”.

Izabrane vesti

Ekpedicija Borca posle slobodnog dana danas odlazi na Vlasinu?
Da, tamo ćemo obaviti deo priprema, potom se vraćamo u Čačak pa idemo u Kosjerić. Na svim igračima je da se dokažu i što bolje spreme kako bi se klub ponovo borio za plej-of Superlige“.

Vi imate i reprezentativno iskustvo?
Prošao sam ceo ciklus u reprezentaciji do devetnaest godina kod selektora Veljka Paunovića koji je posle toga sa svojim izabranicima postao prvak sveta na Novom Zelandu. Tad su nijanse odlučivale da se i ja možda nađem u toj trofejnoj selekciji”, zaključio je Marko Drobnjak.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: Lejča.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara