{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mladi golman Borca iskreno: Zaslužio sam šansu u seniorskom timu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Marka Drobnjaka pozvali smo pošto ga je Fudbalski savez grada Čačka nagradio za trud u protekloj sezoni
Mladi golman Borca iskreno: Zaslužio sam šansu u seniorskom timu
"Drobnjak i Radojko Avramović"

Fudbalski savez grada Čačka dodelio je priznanja najboljim fudbalerima i fudbalskim radnicima za minulu sezonu. Među nagrađenima se nalazi i golman Borca Marko Drobnjak koji je proglašen za najperspektivnijeg čuvara mreže u gradu kraj Morave. To nas je i navelo da pozovemo 20-godišnjeg golmana.
U čačanskom superligašu sam od malih nogu i za moje napredovanje zaslužni su treneri Aleksandar Ivković, trener golmana Zoran Savić, a posebno bih istakao trenera mlađih selekcija Tomasa Vasova. U prvi tim Borca ušao sam sa sedamnaest i po godina. To je bilo 2013. godine i odličnu saradnju sam imao sa golmanima Nikolom Petrićem i sad Vladimirom Bajićem”, kaže za MOZZART Sport Marko Drobnjak.

Pošto je golmanu Bajiću istekao ugovor sa klubom da li očekujete da dobijete šansu i stanete među stative?
Iskreno, mislim da sam radom i ponašanjem zaslužio priliku. Spreman sam za najveće izazove u seniorskom pogonu. Cilj je da branim, potvrdim kvalitet i pokažem da vredim. Kad počene sezona ići ću korak po korak”.

Ekpedicija Borca posle slobodnog dana danas odlazi na Vlasinu?
Da, tamo ćemo obaviti deo priprema, potom se vraćamo u Čačak pa idemo u Kosjerić. Na svim igračima je da se dokažu i što bolje spreme kako bi se klub ponovo borio za plej-of Superlige“.

Vi imate i reprezentativno iskustvo?
Prošao sam ceo ciklus u reprezentaciji do devetnaest godina kod selektora Veljka Paunovića koji je posle toga sa svojim izabranicima postao prvak sveta na Novom Zelandu. Tad su nijanse odlučivale da se i ja možda nađem u toj trofejnoj selekciji”, zaključio je Marko Drobnjak.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: Lejča.

Najnovije vesti


×