Slavlje fudbalera Kardifa
Slavlje fudbalera Kardifa

Momci, samo tako: Gruja super u dva pravca, Mitar odličan protiv Terija! Pohvale, aplauzi, pobede u derbijima

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.18. | 17:54

Kardif i Fulam napreduju na tabeli Čempionšipa i jure plasman u Premijer ligu

Veliki dan za Srbe u Čempionšipu! U direktnim duelima sa konkurentima za plasman u Premijer ligu Kardif i Fulam su ostvarili veoma značajne pobede i nagovestili da u završnu četvrtinu sezone ulaze spremni da se bore za promociju i elitni rang.

Kardif je u Velsu tukao Midlzbro (1:0) i tako se probio na drugo mesto na tabeli, s obzirom da je Fulam bio bolji od Aston Vile (2:0). A i Marko Grujić i Aleksandar Mitrović, iako nisu bili strelci, imali su i te kako zapažena izdanja u svojim timovima.

Izabrane vesti

Sad se već može konstatovati ne samo da se Grujić ustalio u prvih 11 Kardifa, već da ima bitnu rolu u timu Nila Vornoka. Pozajmljeni vezista Liverpula je i držao sredinu terena zajedno sa Patersonom i Ralsom, odradio sjajno sve defanzivne zadatke, a nije se libio da krene i napred, čak je stvorio dve šanse saigračima. Ostale su neiskorišćene. Ne i ona koju je Ulije spremio Šejnu Morisonu, a štoper domaćeg tima trećim golom u sezoni postarao se da bodovi ostanu u Velsu.

Grujić je igrao do 70. minuta (zamenio ga Liok Damur), a njegovu partiju novinari sa lica mesta ocenili su kao veoma dobru.

Dosta pluseva stoji i pored imena Aleksandra Mitrovića. Dolazak robusnog napadača, na pozajmicu iz Njukasla, omogućio je Slaviši Jokanoviću opciju više u napadu, posebno kad je potrebno rvati se sa takvim štoperom kakav je Džon Teri. Srpski reprezentativac je pošteno namučio legendarnog engleskog reprezentativca, ruku na srce nije dao gol, ali publika na Krejven Kotidžu je otišla kući zadovoljna, jer je Mitar razvlačio odbranu Aston Vile, otvarao prostor kolegama u napadu i bio jedan od najzaslužniji za trjumf - 2:0.

Nekadašji centarfor Partizana imao je dve sjajne šanse, već u petom minutu pucao je glavom iznad prečke, a u 73. mu je udarac iz blizine ukrotio golman Džonson. Svejedno, prilkom izmene u 79. minutu dobio je aplauze na otvorenoj sceni od 24.547 gledalaca, što je rekordna poseta na Fulamovom stadionu ove sezone.

Fulam je ka petoj pobedi u poslednjih šest mečeva pogurao najbolji igrač ekipe, Rajan Sesinjon (12. pogodak u sezoni), da bi trijumf overio Francuz Flojd Ejite.

ENGLESKA 2 - 32. KOLO:

Subota

Birmingem - Milvol 0:1 (0:0)
/Oniedinma 77/

Barton - Notingem Forest 0:0

Kardif - Midlsbro 1:0 (1:0)
/Morison 33/

Fulam - Aston Vila 2:0 (0:0)
/Sesinjon 52. Ajite 71/

Preston - Vulverhemtpon 1:1 (0:0)
/Braun 52 - Kosta 61/

KPR - Bolton 2:0 (0:0)
/Linč 72, Smit 90+1/

Sanderlend - Brentford 0:2 (0:2)
/Mokotjo 13, Maupej 28/

Nedelja

13.00:  (1,70) Norič (3,60) Ipsvič (5,40) 
17.30:   (2,65) Lids (3,20) Bristol Siti  (2,75)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

FulamAston VilaKardifMidlzbroAleksandar MitrovićMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara