NAJAVA DANA (petak, 20. april): Zagrevanje za vikend uz Čempionšip, Primeiru i Bundesligu... Euforija Evrolige!

Vreme čitanja: 6min | pet. 20.04.18. | 08:11

Pre nego što popunite MOZZART tikete, pogledajte šta kaže statistički skener najuzbudljivijih parova dana

2103: MILVOL – FULAM, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Milvolu su neophodni bodovi kako bi se zadržao među prvih šest i osigurao mesto u plej-ofu. Od tima koji je bio u zoni ispadanja za nekoliko meseci postao je jedan od kandidata za pomenutu fazu takmičenja. Bez poraza je na prethodnih 13 mečeva, a na poslednjih šest ostvario je šest pobeda i dva remija. Fulam je razočarao svoje navijače kada je sa Brentfordom odigrao 1:1 zbog čega je prekinuo niz od četiri vezane pobede i pao na treće mesto. Ukoliko želi da održi priključak sa Kardifom u borbi za direktnu promociju u elitu mora da pobedi. Fulam ima pobedu više u međusobnim duelima, a samo na jednom od poslednjih pet palo je više od dva gola.     

Izabrane vesti

5014: NANT – REN, 19.30
(Fudbal, Francuska 1)

Nant je prošlog vikenda remizirao sa Dižonom i tim je bez pobede od polovine marta. Pali su na deveto mesto međutim samo dva boda dele ga od petog koje vodi u Ligu Evrope. Ono što mu svakako ne ide u prilog su loše igre kod kuće gde je od poslednjih pet dobio samo jednu utakmicu. Ren je u prošlom kolu    neočekivano izgubio od Meca sa 2:1 na svom terenu. Jedini razlog što je i dalje na petom mestu su loši rezultati timova koji ga okružuju na tabeli, ali više nema pravo na grešku. A iako je izgubio jedan od šest prethodnih mečeva većina je završena nerešenim rezultatom. Ren je od poslednjih šest gostovanja Nantu dobio pet, a poslednji put Nant je protiv ovog rivala na svom terenu slavio 2005.

5015: DIŽON – LION, 21.00
(Fudbal, Francuska 1)

U prošlom kolu Dižon je osvojio bod na gostovanju Nantu, a u prethodnom mesecu poražen je samo jednom. Na sredini tabele nalazi se najviše zahvaljujući dobrim igrama kod kuće gde je osvojio 30 od moguća 42 boda. Ipak, prethodni put izgubili su od Marselja sa 3:1. Lion je uz PSŽ tim koji je trenutno u najboljoj formi sa pet vezanih pobeda, a prilično su i efikasni jer su na poslednje dve utakmice postigli osam golova. Samo četiri boda deli ih od drugoplasiranog Monaka, a sa ekipom Marselja koja je četvrta bore se za treće mesto koje vodi u Ligu šampiona. Takođe, najuspešniji su tim, naravno posle PSŽ-a, kada su gostovanja u pitanju. Izgubili su samo četiri ove sezone. Na poslednja dva susreta sa Dižonom postigli su sedam golova, a tip GG3+ prošao je na pet prethodnih.  

3006: M'GLADBAH – VOLFSBURG, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Ne može se reći da Menhengladbah, igra dobro, što takođe važi i za Volfsburg koji je za nijansu bolji, budući da nije poražen na protekle tri utakmice. Obe ekipe imaju po dva poraza, isto toliko remija, uz po jednu pobedu sa proteklih pet utakmica Bundeslige. Kada je reč o Volfsburgu, gostujući fudbaleri su protekla tri meča rešili u 0-2 maniru, dok se Menheengladbah propisno obrukao, budući da su ga Bavarci u 30. kolu savladali sa čak 5:1. Kada je reč o međusobnim susretima, Volfsburg je poslednji put u decembru prošle godine došao do pobede od 3:0 protiv Menhegladbaha koji na mečevima ovoga para nije slavio još od 2015. godine.

8778: ZAGLEBJE - LEH POZNANJ, 20.30
(Fudbal, Poljska 1, plej-of)

Leh je lider plej-of grupe, koji je delimično opuštanje nakon niza pobeda, u minulom 31. kolu platio minimalnim porazom od Korone. Zaglebje nije izgubilo nijednu od proteklih pet utakmica, ostvarivši pritom svega dve pobede i čak tri remija. Poslednje dve utakmice večerašnjih rivala zabeležene su kao remi ishodi na kojima je palo 0-2 gola.

4103: BRAGA – MARITIMO, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Braga je samo jednom remizirala, a čak četiri puta pobedila u proteklih pet kola portugalske Primeire. Nasuprot nje je Maritmo koji je posle tri vezana slavlja, vezao dva X ishoda igrajući GG partije sa Estorilom i Morinenseom. Poslednji međusobni okršaj iz decembra prošle godine dobio je Maritmo s 1:0, a kada je reč o gostujućem timu dobro je znati da je upravo ova ekipa u seriji od pet uzastopnih GG partija. Braga je za prolaznu GG4+ igru odigrala minule dve utakmice sa Feirenseom i Fereirom.

4025: LEGANES - LA KORUNJA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Leganes je u proteklom period izgubio od Viljareala, Barselone, i Valensije, a u međuvremenu je uspeo i da slavi protiv Sevilje, i Selte. La Korunja u istom nizu ima dva 0-2 remija, minimalni poraz od madridskog Atletika, i vezao dve sa goleadama okončane pobede protiv Malage, i Bilbaa. Poslednje viđanje ovog takmičarskog para iz decembra prošle godine dobila je La Korunja, a na obe odigrane partije u 2017. godini zaokruženo je NG tipovanje.

2705: VOŽDOVAC – NAPREDAK, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Voždovac je ove sezone čak dva puta dobio Napredak, a Kruševljani do sada nisu imali uspeha na gostovanjima kod Zmajeva. Uz to, valja znati da Napredak nije doživeo poraz na minulih pet utakmica, uz važnu fusnotu u kojoj stoji da je kruševački tim u tom period vezao tri X ishoda igrajući sa Zvezdom, Mladošću iz Lučana, i Zemunom. Domaći Zmajevi su u istom periodu izgubili od Zemuna, i subotičkih Golubova, a uspeli su da dobiju Rad i Radnički iz Niša. Poslednje tri utakmice Voždovca okončane su sa 0-2 gola.

5301: BAŠAKŠEHIR – KAJSERI, 19.00
(Fudbal, Turska 1)

Bašahšehir nije dobio samo dve od proteklih pet utakmica, dok Kajseri ima dve pobede, i niz od tri izgubljene utakmice. Među Kajserijevim dželatima bila je Konja, ali i Trabzon, u društvu s Fenerbahčeom. Dve poslednje spomenute ekipe porazile su večerašnje goste sa 4+, i 5+ ishodima, a na sva tri poraza Kajserija zaokruženo je i NG tipovanje. Poslednji međusobni okršaj Bašahšehira i Kajserija s kraja prošle godine okončan je remijem.

3561: SPARTA PRAG – JABLONEC, 20.15 
(Fudbal, Češka 1)

Sparta se olenjila, o čemu svedoče čak četiri remija iz proteklih pet kola, uz jednu 3+ pobedu protiv Dukle. Interesantno, ali Jablonec je u mini seriji od dva s X ishodom zavedena susreta protiv Sigme i Mlade Boleslav. U istoriji međusobnih okršaja večerašnjih protivnika stoji da je Sparta još u oktobru prošle godine kao gostujući tim savladala Jablonec sa 3:0. Kladilački korisna informacija je da su minula četiri susreta ovoga para okončana sa prolaznom 3+ igrom.

7008: FENERBAHČE – BASKONIJA, 19.45
(Košarka, Evroliga, plej-of)

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije, Fener Željka Obradovića uspeo je da sa 82:73 savlada Baskoniju koja turski tim nije uspela da uzdrma još od marta prošle godine. Pre toga, u ligaškom delu sezone, Fener je u januaru odigrao rutinsku partiju, i pobedio Baskoniju sa 79:74. Kada je reč o španskoj ekipi, treba znati da Baskonija u poslednje vreme, van Evrolige nije uspela da se snađe u utakmici protiv Valensije koja je okončana sa 81:77. Fenerbahče je od minulih pet mečeva izgubio samo susret sa Unikahom, ali tek nakon produžetaka sa 91:99.

7013: OLIMPIJAKOS – ŽALGIRIS, 20.15
(Košarka, Evroliga, plej-of)

Igra se na tri dobijena meča, a Žalgiris je za korak bliži plasmanu u polufinale Evrolige, nakon početne pobede u prvom meču sa Olimpijakosom koji je pao tek u produžetcima. Litvanci su tom pobedom zaokružili seriju od pet pobeda u svim takmičenjima, i ponovili uspeh, odnosno pobedu koju su početkom meseca ostvarili protiv istog rivala, s jednim poenom razlike, i to isto u produžetcima. Pre tipovanja, takođe treba znati da Olimpijakos nije slavio protiv Žalgirisa još od februara prošle godine.

7591: INDIJANA – KLIVLEND, 01.00
(Košarka, NBA, plej-of)

U osmofinalnoj seriji, NBA plej-of konkurencije, Indijana je u prvom meču slavila sa 80:98, da bi joj se nakon toga Klivlend revanširao i savladao je sa 100:97. Biće uzbudljivo, jer igra se na četiri dobijene utakmice, pa valja znati da sui  jedna i druga po formi u šarolikoj seriji koja broji po dve pobede, i tri poraza sa proteklih pet NBA utakmica. Kada je reč o uporednoj statistici, Indijana je od kraja 2017. slavila na tri meča, dok je Klivlend dve utakmice, računajući i poslednju u plej-of seriji uspeo da reši u svoju korist.

8608: R. NADAL – D. TIM, 12.30
(Tenis, ATP Monte Karlo, zemljana podloga)

Prvi reket sveta, samo je dva puta od 2014. podbacio u susretima sa Dominkom Timom, trenutno sedmim reketom ATP planete. Nadal je poslednji put poražen još na Australijan Openu od Marina Čilića, a Tima je poslednji put tukao u junu prošle godnine, igrajući za konačnih 3:0 u setovima na Frenč Openu. Pre toga, samo mesec dana ranije slavio je Austrijanac. Dobro je znati da su oba spomenuta meča odigrana na zemljanoj podlozi.

FOTO: Reuters/Action Images


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara