""
""

NAJAVA DANA (petak, 21. april): Početak paklenog vikenda, nastavak TOP 8 i start Superlige!

Vreme čitanja: 5min | pet. 21.04.17. | 09:00

Pogledajte koji nas interesantni susreti čekaju danas, odnosno koji parovi nude šansu za tipovanje po većim kvotama...

3001: KELN – HOFENHAJM, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Izabrane vesti

Poraz od Augzburga (2:1) prošlog vikenda drugi je u nizu za Keln koji je pre toga izgubio i od M’gladbaha i sada je na sedmom mestu tabele gde ga samo bod razdvaja od mesta koje vodi u Evropu. Hofenhajm se oporavio posle iznenađenja koje mu je priredio Hamburger (2:1) i savladao M’gladbah u prošlom kolu sa 5:3. Nalazi se na trećem mestu tabele sa bodom prednosti u odnosu na Dortmund i „kartom za Evropu“ koja mu je postala dosežna po prvi put u istoriji kluba. Jarčevi igraju dosta dobro kod kuće gde su ove sezone sedam puta pobeđivali uz pet remija i dva poraza. Hofenhajm nije toliko ubedljiv na gostovanjima sa četiri pobede, tri poraza i sedam nerešenih rezultata. Prethodni duel Hofenhajm je na svom terenu dobio sa 4:0, a od osam međusobnih kod kuće Keln je dobio četiri, uz dva poraza i isto toliko nerešenih ishoda.

1809: GENT – OSTENDE, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

U prethodnom kolu Gent je savladao ekipu Šarlroa u gostima, a pre toga remizirao je sa vodećim Anderlehtom od kojeg ga sada deli šest bodova. Ostende je posle četiri vezana remija poražen od Anderlehta kod kuće, a poslednju pobedu upisao je još krajem februara. Ostende ne igra loše na strani, međutim Gent je na svom terenu skoro perfektan. Pet prethodnih duela odigrali su u rasponu od 0-2.

5002: NANSI – MARSELJ, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Od početka februara Nansi je upisao samo jedan trijumf, i na tabeli ga od zone u kojoj su tri najlošija tima deli samo bolja gol razlika. Marselj je posle tri vezana remija bio ubedljiv u prošlom kolu protiv Sent Etjena (4:0), a poslednji put je poražen krajem februara i to od PSŽ-a. Na tabeli je šesti, i tri boda deli ga od mesta koje vodi u Evropu. Prethodni duel odigran početkom decembra završen je rezultatom 3:0 u korist Marselja.

2102: NORIČ – BRAJTON, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Posle 34 godine „izgnanstva“ Brajton se vraća u Premijer ligu, a sa nepredvidivim Noričom nikada se ne zna. Na svom terenu Kanarinci postižu izvanrednih 2,33 gola u proseku, dok s druge strane imaju očajan defanzivni učinak i primaju 1,53 gola u proseku. Samo dva tima u Čempionšipu primaju više. Posledica toga je da je na čak 70% njihovih mečeva viđeno najmanje tri gola. Ni Galebovi nisu baš čvrsti u odbrani na strani. Primili su tri gola na gostovanjima Hadersfildu, Brentfordu i Notingem Forestu. Prethodni duel Brajton je dobio sa ubedljivih 5:0, a od četiri prethodna gostovanja na Kerou Roud stadionu izgubili su tri.

4001: SEVILJA – GRANADA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Toni Adams je imao očajnu premijeru na klupi Granade. Njegov tim izgubio je sa 3:0 od praktično rezervnog tima Selte. Sa šest utakmica do kraja prvenstva od zone ispadanja Granadu deli sedam bodova, a s obzirom da su na poslednjih sedam utakmica osvojili samo bod, loše im se piše. Imaju drugi najgori učinak u efikasnosti sa 0,84 gola po meču, kao i drugi najgori u defanzivi sa 2,13 golova koje primaju u proseku. Sevilja nije u formi od polovine marta. Savladali su La Korunju sa 4:2, da bi u prošlom kolu odigrali meč bez golova na gostovanju Valensiji. Sa 73% dobijenih mečeva na Sančez Pishuanu i 1,93 gola u proseku, teško da gosti mogu da se nadaju bilo kakvom ishodu koji bi bio pozitivan. Ipak, Granada je dobila poslednja tri prvenstvena međusobna duela. U prethodnom su prilično oslabljenu Sevilju savladali sa 4:1, dok je tri meča na svom terenu Sevilja dobila uz najmanje četiri gola razlike.

7081: OLIMPIJAKOS – EFES, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Prvi duel završen je pobedom domaćina 87:72. Prednost Pirejaca išla je i do 18 razlike u toku treće deonice, međutim Efes je dobrim šutem sa distance uspevao da probije oklop domaćina i dođe u poziciju da ima šta da traži na 10 razlike minusa i nešto više od sedam minuta pre kraja. Ipak, kada je bilo najvažnije Olimpijakos je reagovao, sa nekoliko dobrih odbrana i kontranapada digao prednost i lako došao do 1:0 u seriji.

7083: REAL MADRID – DARUŠAFAKA, 21.00
(Košarka, Evroliga)

U prvom meču plej-of serije Darušafaka je vodila posle prve deonice, imala 11 razlike prednosti u drugoj, ali na kraju je Real sve to rutinski preokrenuo i slavio sa 83:75. Madriđani su postigli osam trojki iz petnaest pokušaja (jednu manje nego Darušafaka iz čak 25 šuteva), i imali su dvostruko veći broj asistencija - 21:10. Darušafaka će prvi meč igrati kod kuće 26. aprila.

SPARTAK S. - CRVENA ZVEZDA, 19.00
(Košarka, Superliga)

Spartak iz Subotice se posle dugo vremena vratio u elitni rang takmičenja, pa je i sam taj plasman veliki uspeh za Golubove sa severa Bačke. Branilac titule Crvena zvezda ove sezone već je uzela dva trofeja, Kup Radivoja Koraća i Jadransku ligu, a u Evroligi je bila na korak od plasmana u četvrtfinale. Jasno je da su po individualnom, a i timskom kvalitetu crveno-beli u prednosti.

PARTIZAN – VRŠAC, 20.00
(Košarka, Superliga)

Crno-beli u prvom kolu Superlige neće moći da računaju na centra Uroša Lukovića koji ima problema sa povredom stopala. S druge strane za Vršac koji je prvoplasirana ekipa KLS –a, nastupiće devetnaestogodišnji krilni centar Miloš Glišić, U-18 reprezentativac Srbije, koji prošlog leta nije potpisao prvi profesionalni ugovor sa Partizanom. Crno-beli u ovaj duel ulaze kao favoriti.

7084: OKLAHOMA – HJUSTON, 03.30
(Košarka, NBA)

Rasel Vestbruk igra sezonu života, ali ni 51 poen koji je ubacio protiv Hjustona nije sprečio Rakete iz Teksasa da pobede sa 115:111 i povedu sa 2:0 protiv Oklahoma Sitija u seriji prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije. Hjuston je i noćas mogao da se osloni na svog superstara, Džejmsa Hardena koji je utakmicu završio sa 35 poena i osam asistencija. Pitanje pobednika rešeno je u poslednja tri minuta utakmice u koja su rivali ušli poravnati (104:104). Roketsi su preko Hardena, Beverlija i Gordona vezali 10 poena i minut i 20 sekundi pre kraja meča otišli na novu, nedostižnu prednost.

(FOTO: Action images)


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara