NAJAVA DANA (sreda, 14. avgust): Liverpul - Čelsi, jer to je UEFA Superkup... Nastavljamo sa LE kvalifikacijama i PLS-om

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.08.19. | 08:22

Pogledajte šta nam sve na igrački meni servira sportska sreda

LIVERPUL – ČELSI, 21.00
(Fudbal, UEFA Superkup)

Liverpul i ove sezone ne namerava da uspori. Istina, izgubio je od Mančester Sitija u borbi za Komjuniti Šild, ali je kompenzaciju našao u ubedljivoj pobedi nad Noričem u otvarajućem meču sezone (4:1). Čelsi je bez Azara i sa Frenkom Lampardom u ulozi novog stratega doživeo šok na startu sezone. Pregažen je od Mančester Junajteda sa 4:0 i sada mora da se suoči sa prvakom Evrope. Po tri pobede ostvarila su oba tima na poslednjih šest duela, a Liverpul je zadnji dobio sa 2:0.

Izabrane vesti

ATROMITOS – LEGIJA, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Prvi susret ovih rivala završen je bez golova i ovaj će biti odlučujući. Atromitos samopouzdanje crpi iz činjenice da je od poslednjih pet mečeva u Ligi Evrope izgubio samo jedan. Legija s druge strane ima problema sa efikasnošću čemu svedoči podatak da je postigla samo dva gola na šest prethodnih utakmica. Pored toga prilično je loša na gostovanjima. 

GIMARAIŠ – VENTSPILS, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Portugalci kući donose ubedljivu prednost iz Letonije gde su slavili sa 3:0. Gost ima više takmičarskih utakmica u nogama ali teško da će mu to pomoći s obzirom da je bio neuspešan na pet od poslednjih deset mečeva. Gimaraiš je izgubio samo jedan od prethodnih deset mečeva pred svojom publikom, dok je Ventspils od deset poslednjih gostovanja dobio samo dva.

SABURTALO TBILISI – ARARAT, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Gruzijski Saburtalo dobio je duel u Jermeniji sa 2:1 međutim pred revanš ima dosta problema sa povređenim igračima. Saburtalo je na polovini sezone i od poslednjih deset duela izgubio je četiri. Ararat je odigrao jedno kolo u prvenstvu Jermenije, a od deset prethodnih mečeva poražen je na dva. Domaćin ima gol prednosti, međutim ovde ipak ništa nije gotovo.  

METALAC – KABEL, 20.00
(Fudbal, Srbija 2)

Domaćini su na startu sezone savladali ekipu Zemuna  sa minimalcem, da bi potom pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Radničkog iz Pirota pri konačnih  2:1. Gosti su sezonu otvorili porazom u duelu sa ekipom OFK Bačke, pri rezultatu 2:1, da bi potom savladali ekipu Radničkog 1923 sa 3:2. Milanovčani su svakako favoriti, jer tradicionalno teško prodaju kožu na svom terenu, što Novosađane stavlja u težak položaj. Inače, na njih od starta takmičenja dolazi GG3+, što svakako nužno ne mora da donese golove za oba tima, iako bi zaista bilo neočeivano da na ovom meču vidimo malo pogodaka. 

RADNIČKI 1923 – DIN. VRANJE, 17.30
(Fudbal, Srbija 2)

Na Čika Dači, domaćin ima razloga za brigu, ali ne i za popuštanje bivšem superligaškom timu. Kragujevčani će svakako pokušati da uzmu makar bod, pošto su na startu sezone savladali ekipu Radničkog iz Pirota sa 3:0, da bi potom pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Kabela pri konačnih 3:2. Gosti su sezonu započeli sa dve pobede, savladavši prvo ekipu Smedereva 1924 s konačnih  3:1, a onda i ekipu OFK Bačke sa 2:1.  Teško će sigurno biti i jednima i drugima, a trebalo bi znati da Kragujevčani mogu imati izvesne komplekse, budući da su izgubili obe utakmice koje su do sada igrali sa Dinamom.

ZLATIBOR ČAJETINA – ZEMUN, 17.30
(Fudbal, Srbija 2)

Zlatiborci su na startu sezone podelili bodove sa ekipom Grafičara, odnosno odigrali bez golova, da bi potom pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Novog Pazara, s konačnih 2:0. Gosti su poraženi s minimalcem u duelu sa ekipom Metalca, da bi potom savladali ekipu Sinđelića sa 3:0. Zemuncima, kao bivšim Superligašima svakako neće biti lako, iako Zlatibor još uvek nije uspeo da probije led, odnosno da postigne gol u PLS-u ove sezone.

CIRIH – ST. GALEN, 19.00
(Fudbal, Švajcarka 1)

Ekipa Ciriha je evidentno u problemu, budući da do šestog kola nema ni jednu pobedu, što domaćina razumljivo drži prikovanog za začelje tabele. Sankt Galen ima pobedu, remi i dva poraza, od kojih je poslednji otišao na konto Jang Bojsa koji je u petom kolu slavio sa 2:3. Ako bi se Cirihova uteha mogla pronaći negde, onda je to svakako u statistici koja kaže da ih Sankt Galen nije dobio još od 2016. Sada bi to molo da se promeni, mada bi domaćin shodno formi koju pokazuje u ovom momentu mogao da pude zadovoljan i nerešenim ishodm, odnosno podelom bodva što se desilo na njihovom poslednjem majskom susretu.

BAHREIN M19 – SRBIJA M19, 11.45
(Rukomet, Svetsko prvenstvo M19, plasman)

Kadetska selekcija Srbije poražena je u poslednjem meču grupne faze Svetskog šampionata u Makedoniji. Bolji od izabranika Aleksandra Radosavljevića bili su vršnjaci iz Tunisa, rezultatom 25:23 (13:12). Orlići su tako grupnu fazu takmičenja završili na petom mestu, a u razigravanju od 17. do 20. mesta, i igraće protiv selekcije Bahreina koja je zauzela peto mesto u Grupi C. Selektor naše reprezentacije, vidno je razočaran ovakvim raspletom, smatra da je ova generacija mogla više, iz čega se naslućuje da bi uz dobru igru Orlići mogli bez previše naprezanja da dobiju Bahrein.

A. ZVEREV – M. KECMANOVIĆ, 20.20
(Tenis, ATP Sinsinati)

Teško je za Kecmanovića. Aleksander Zverev je šesti reket planete, odmoran je, a poslednji meč koji je odigrao odnosi se na poraz od Karena Hačanova u četvrtfinalu ATP Montreala. Naš teniser se do ovog trenutka već tri puta pojavljivao na terenu u Sinsinatiju, stigao je go glavnog žreba kroz kvalifikacije, a zatim je savladao Ože-Alijasima sa 2:0 u setovima, što je iznenađenje, budući da je Kanađanin slovio za favorita uoči početka meča.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara