NAJAVA DANA (sreda, 23.maj): Finale Kupa Srbije, belgijski plej-of, i Kopa libertadores u žiži fudbalskog dana... Košarka uz Vršac i Zvezdu

Vreme čitanja: 5min | sre. 23.05.18. | 08:11

Pogledajte koji nas to sportski događaji očekuju danas

2741: PARTIZAN – MLADOST LUČANI, 19.00
(Fudebal, finale Kupa Srbije)

U Surdulici, Partizan ima izglednu šansu da prigrabi trofej Kupa Srbije. Na tom putu stoji mu četa Neška Milovanovića, koja će dati sve od sebe kako bi  sprečila ekipu koju predvodi Miroslav Đukić da dođe do het-trika u najmasovnijem takmičenju. Mada za finala važe nepisana pravila kojima u opisu stoji mali broj golova, međusobna istorija Partizana i Mladosti kaže da je na čak osam od minulih 10 zajedničkih viđanja došlo 3+. Da Neškova ekipa ne ide u Surdulicu na ekskurziju, govori podatak o rutinskom polufinalnom duplom duelu s Mačvom. Prva utakmica završena je sa 1:1, a zatim je palo masivnih 4:0 na štetu ekipe Dragana Aničića. Kada je reč o Partizanu, tim iz Humske u polufinalnoj borbi, prvo je poražen od Čukaričkog sa 4:2, da bi nakon toga kartu za surduličko finale rezervisao igrajući s istim timom do pobede od 2:0 na domaćem terenu.

Izabrane vesti

1803: VAREGEM – LOKEREN, 20.30
(Fudbal, Belgija 1, plej-of)

Varegem je nezaustavljiv. U seriji je od devet uzastopnih pobeda u doigravanju za Ligu Evrope u kojem je više puta bio prilično ubedljiv. Lokeren je s druge strane u istom periodu jednom gubio i tri puta igrao nerešeno. Na oba njihova duela u ligaškom delu pobeđivala je ekipa koja je gostovala, ali Varegem sada ima blagu prednost.  

5001: AJAČIO – TULUZ, 20.45
(Fudbal, Francuska 1/2, baraž)

Tuluz ima kvalitetniji tim i to bi morao da iskoristi u ovom dvomeču, ali ove sezone užasno je igrao na strani. Od ukupno devet pobeda u Ligi jedan, samo je dve ostvario na gostovanjima, što jasno stavlja do znanja domaćem timu da ima čemu da se nada u ovom baražu. S druge strane Ajačiju je upravo domaći teren osnovna snaga. Na poslednjih 13 mečeva, uključujuči i slavlje nad Avrom u penal seriji, ostvario je čak 11 pobeda.

1534: PALMEIRAS - AMERIKA MIN, 02.45
(Fudbal, Kup Brazila)

Palmeiras dočekuje Mineiro u uzvratnom meču Kupa Brazila nakon pobede od 2:1 u prvom susretu i nada se prolasku u četvrtfinale. Na poslednjih šest mečeva ostvarili su pet pobeda uz jedan poraz. Amerika je s druge strane savladala Botafogo i tako prekinula niz od tri meča bez pobede. Pomenuta pobeda bila je treća uzastopna za Palmeiras. Minerao ih je poslednji put savladao 2013. godine. 

6455: RIVER PLEJT – FLAMENGO, 02.45
(Fudbal, Kopa Libertadores)

 

River Plejt nije gubitnički igrao u nizu od čak 17 utakmica, a kladilačka analiza zaokruženih tipova na primeru utakmica ovoga kluba beleži četiri poslednje utakmice bez primljenog gola, sa verifikovanim 0-2 ishodima. Flamengo je na minulih pet utakmica izgubio jedino od Šapekoensea u brazilskoj Seriji A sa 3:2, da bi zatim u Kopa libertadores konkurenciji savladao Emelek sa 2:0. Martovska utakmica Flamenga i River Plejta završena je sa 3:3, što samo po sebi nagoveštava moguću goleadu i na ovom meču.

4581: DINAMO Z. – HAJDUK, 19.00
(Fudbal, finale Kupa Hrvatske)

Najpoznatiji fudbalski par Hrvatske, sastaje se u finalnoj seriji naconalnog kupa, na šta treba dodati da su i jedni i drugi od poslednjih pet, dobili samo po jednu utakmicu. Dinamo je na poslednjem HNL izlasku na teren savladao Inter iz Zaprešića sa 3:1, dok je Hajduk izgubio od Rijeke takođe sa 3:1. Kada je reč o međusobnim okršajima, tim sa Maksimira, poslednji put je savladao Hajduk u aprilu sa 1:2, dok je februarski susret pripao momcima iz Splita. Kada je reč o Kupu Hrvatske, valja se setiti polufinalnog dvomeča ovoga para, odnosno dvostrukog slavlja Zagrepčana od 2:0, a zatim i 4:0 u utakmicama sa Hajdukom iz 2016.

4541: DINAMO BUK. – VOLUNTARI, 19.45
(Fudbal, Rumunija 1, plej-aut)

Još tri kola ostala su do definitivnog rasturanja rumunskog plej-aut društva. Bukureštanski tim obezbedio je svoj položaj s prvim mestom, odnosno sad evet pobeda u utakmicama zaključenim sa 11. kolom. Voluntari je u opasnoj zoni, a bez pobede igra već tri utakmice u nizu. Tradicija kaže da je Dinamo tradicionalni pobednik ovoga para, koga su GG ishodi pratili na četiri od poslednjih pet utakmica. Poslednje slavlje protiv Voluntarija, Dimamo je zabeležio u aprilu sa 2:4.

4401: ŽILINA – NITRA, 13.30
(Fudbal, Slovačka, plej-of)

Žilina za X nije odigrala još od polsednje utakmice polufinala Kupa Slovačke, u kojoj se Ružemberok proslavio sa 0:0, budući da je slavio u prtvom meču. Nitra ima samo jednu pobedu sa minulih pet utakmica, a sa kladioničkog aspekta, bitno je spomenuti da su se poslednje tri utakmice ovoga kluba završila sa GG4+  ishodima. Žilina je poslednji put savladala Nitru još u oktobru prošle godine sa 2:0, a na obe utakmice ovoga para, datirane u 2017. godinu došlo je NG tipovanje.

1906: CELJE – MARIBOR, 16.00
(Fudbal, Slovenija 1)

Uoči pretposlednjeg, 35. kola slovenačkog prvenstva, Maribor kaska za vodećom Olimpijom iz Ljubljane za samo dva boda. Celje je tek četvrto, sa samo jednom pobedom na proteklih pet utakmica. Maribor i Celje odigrali su jednu prvenstvenu, i jednu prijateljsku utakmicu ove godine, a obe su dobili gosti ovoga susreta. Naime, Poslednji duel zabeležen je sa 3:2 za Maribor, uz šta valja znati da je u nizu od minule tri utakmice ovoga para dolazilo GG tipovanje, a da je dodatni 4+ znak proknjižen na ukupno dve poslednje utakmice.

7058: VRŠAC - CRVENA ZVEZDA, 21.00
(Košarka, Superliga Srbije, plej – of, četvrtfinale)

Tim Milenka Topića rutinski je savladao Vršac u prvom plej-of susretu sa 89:50. Zvezda je zbog toga na samo korak od plasmana u polufinale, a prati je i statistika od četiri vezane pobede iz utakmica sa Borcem, Zlatiborom, Tamišem, i večerašnjim rivalom. Vršac ima suprotnu statistiku budući da je u nizu izgubio od Metalca, Partizana, i FMP-a. Uz to, ne treba zaboraviti da Vrščani redovno gube od Crvene zvezde od koje nisu bili bolji još od daleke 2011.

7273: LOK. KUBANJ – HIMKI, 18.00
(Košarka, VTB liga, plej-of)

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici, kubanjska Lokomotiva dočekuje Himki koga je početkom ovoga meseca savladala sa 83:90. Tim iz Kubanja u ovu utakmicu ulazi nakon poraza od Nižnjeg Novgoroda, zabeleženog nakon produžetaka sa 92:86. U regularnom delu ove utakmice bilo je 76:76. Himki je poslednju utakmicu u VTB konkurenciji dobio igrajući za konačnih 84:89 sa Jenisejem.

7006: BOSTON – KLIVLEND, 02.30
(Košarka, NBA plej-of)

Boston je posle dve vezane pobede protiv Klivlenda izjednačio rezultat u polufinalnoj seriji na 2:2. Igra se na četiri trijumfa, a pobednik će se pohvaliti i prvim mestom u Istolnoj konferenciji. U ovom momentu, čak is a statističkog stanovišta, bitka dve ekipe deluje izjednačeno, budući da je i na svih šest od početka kalendarske godine odigranih utakmica, rezultat 3:3.

FOTO: MN Press


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara