""
""

NAJAVA DANA (sreda, 6.decembar): Hoće li Napoli videti proleće u Ligi šampiona? Tu je i Evrokup

Vreme čitanja: 5min | sre. 06.12.17. | 08:03

Pogledajte koji nas zanimljivi sportski događaji očekuju danas

6409: LIVERPUL - SPARTAK M., 20.45
(Fudbal, Liga šampiona)

Liverpulu je dovoljan i remi da bi se kvalifikovao, dok je Rusima potrebna pobeda koja bi u kombinaciji sa pobedom Sevilje nad Mariborom eliminisala Liverpul. Obe pobede tim Jirgena Klopa ostvario je nad ekipom Maribora dok su dva puta remizirali sa Seviljom i jednom sa Spartakom (1:1). Moskovljani su ostvarili jednu pobedu, tri remija i poraz. Savladali su Sevilju kod kuće sa 5:1 i izgubili od nje u gostima (2:1). Dva puta igrali su nerešeno sa Mariborom i jednom sa Liverpulom. S obzirom na trenutnu formu Liverpul bi trebalo da dobije ovaj meč.

Izabrane vesti

6410: MARIBOR – SEVILJA, 20.45
(Fudbal, Liga šampiona)

Maribor je praktično učinio uslugu Sevilji s obzirom da je remizirao sa Spartakom u prošloj rundi i tako sprečio Ruse da izbiju na vrh tabele. Ovako je Sevilja ta koja ima šanse da završi na čelu s obzirom da igra sa najslabijom ekipom u grupi, dok će se druga dva rivala nadmetati u direktnom okršaju za drugog učesnika nokaut faze. Loša forma Slovenaca i brojne „rupe“ u odbrani koje su iskoristili Liverpul (7:0) i Sevilja u prvom duelu (3:0) nagoveštavaju još jedan ubedljiv trijumf gostiju.

6411: FAJENORD – NAPOLI, 20.45
(Fudbal, Liga šampiona)

Već eliminisan iz oba Evropska takmičenja Fajenord u ovaj duel ulazi bez posebne motivacije. Izgubili su svih pet utakmica u grupi i zadnji su na tabeli. Napoli je treći u ovoj grupi sa tri boda zaostatka u odnosu na Šahtjor. Još uvek mogu do nokaut faze ukoliko savladaju večerašnjeg rivala, a Šahtjor izgubi kod kuće od Mančester Sitija. Italijani nemaju baš dobar učinak na gostovanjima, ali dovoljno su kvalitetnija ekipa da večeras iz ovog duela izađu kao pobednici. Prvi susret dobili su sa 3:1.

6412: ŠAHTJOR – MANČESTER SITI, 20.45
(Fudbal, Liga šampiona)

Ukrajincima je dovoljan bod kako bi se kvalifikovali u nokaut fazu. Izgubili su sa 3:0 od Napolija ali i pored toga imaju tri boda prednosti u odnosu na njih. Jedan bod im je dovoljan, u suprotnom Napoli će ih pobedom nad Fajenordom smeniti sa drugog mesta. Građani imaju pet pobeda sa pet utakmica i bez obzira na ishod ovog meča biće prvi u grupi. Gvardiola će verovatno zbog toga, i zbog predstojećeg duela sa Mančester Junajtedom malo „promešati karte“ što će Ukrajincima koji dobro igraju na svom terenu biti neka vrsta usluge. Prvi duel Građani su dobili sa 2:0.

6413: PORTO – MONAKO, 20.45
(Fudbal, Liga šampiona)

Porto je bodovno izjednačen sa Lajpcigom u borbi za drugo mesto u grupi i dočekuje poslednjeplasirani Monako. Pobeda bi mu obezbedila dalji prolaz bez obzira na ishod meča između Lajpciga i Bešiktaša. Problem i za jedne i druge je trenutna loša forma. Oba tima su u seriji od tri meča bez pobede u svim takmičenjima, doduše Monako jeste savladao Anži u prvenstvu. Sva tri prethodna međusobna duela Porto je dobio rezultatom 3:0 uključujući finale ovog takmičenja u sezoni 2003/2004.   

6414: RB LAJPCIG – BEŠIKTAŠ, 20.45
(Fudbal, Liga šampiona)

Nemci se bore sa Portom za drugo mesto, ali Portugalci imaju bolji međusobni skor što znači da će Bikovima trebati pobeda Monaka kao i sva tri boda u duelu sa Turcima. Ovaj duel Lajpcig dočekuje posle demoliranja od strane Hofenhajma u prvenstvu (4:0), dok su gosti savladali gradskog rivala Galatasaraj sa 3:0. Bešiktaš će verovatno igrati u izmenjenom sastavu, to i motivacioni faktor idu u korist Lajpciga koji je duel u Istanbulu izgubio sa 2:0.

6415: REAL MADRID – DORTMUND, 20.45
(Fudbal, Liga šampiona)

Situacija u Grupi H je jasna. Totenhem je prvi, Real drugi, a Dortmund je eliminisan u prošlom kolu kada je izgubio od Engleza. Ostaje mu borba za Ligu Evrope koju će voditi sa APOEL-om sa kojim je dva puta igrao nerešeno - 1:1. Real za Totenhemom zaostaje tri boda, a sve i da večeras trijumfuje ne može da ga smeni sa vrha tabele s obzirom da je izgubio na Vembliju sa 3:1. Sa pobedom od 3:1 na Signal Iduna Parku madriđani su bez poraza u okršajima sa Milionerima koje su tri puta dobili i dva puta igrali nerešeno u pet međusobnih duela.

6416: TOTENHEM - APOEL NIK. 20.45
(Fudbal, Liga šampiona)

Pobeda nad Realom ispostavila se kao ključna za Totenhem koji sve i da izgubi od Kiprana ne može biti smenjen sa čelne pozicije. Međutim za APOEL je ovaj meč ključni u borbi za Ligu Evrope za koju se bore sa Dortmundom sa kojima su dva puta odigrali nerešeno (1:1). Obe ekipe izgubile su preostale mečeve u grupi i imaju po dva osvojena boda. Pevci su dobili prvi duel na Kipru sa 3:0 a sva tri pogotka postigao je Hari Kejn. S obzirom da ovaj duel za Totenhem nema poseban značaj izvesno je da će Maurisio Poketino napraviti rotacije u ekipi koja je trenutno u seriji od tri meča bez pobede.

7105: BUDUĆNOST - HAPOEL J. 19.00
(Košaka, Evrokup)

Dve ekipe u direktnom obračunu za Top 16 fazu. Budućnost je u seriji od tri vezana poraza i posle tri vezane pobede na startu sada ima učinak 3-3. Hapoel je u obrnutoj situaciji. Promenili su trenera i sada imaju dve pobede sa poslednja tri meča (2-5). Prvi duel u drugom kolu pripao je Podgoričanima koji su u Jerusalemu pobedili sa 86:81. I ovog puta očekuje se neizvestan i uzbudljiv meč. 

7159: CEDEVITA – DARUŠAFAKA, 19.45
(Košaka, Evrokup)

Susret timova koji se nalaze u različitim situacijama. Eventualna pobeda Cedevitu bi približila Top 16 fazi, a dobra stvar za njih je niz od tri vezane pobede (3-3). Darušafaka je već kvalifikovana sa maksimalnim učinkom 6-0. Njihov prethodni duel u drugom kolu Evrokupa završen je tesnom pobedom Darušafake u Istanbulu (85:83). Vitamine dakle očekuje težak zadatak u okršaju sa protivnikom koji ima drugu najbolju odbranu u ovom takmičenju.

(Foto Action Images)


tagovi

EvropaLiverpulmeđunarodni fudbalnajava danaNapoliSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara