Gde bi Mančester Junajted bio da je ranije doveo Bruna Fernandeša i ko se još seća Pola Pogbe

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.02.20. | 10:17

Od tima koji je bio negledljiv, napravio je ekipu koja lepo pobeđuje

Sa Brunom Fernandešom u timu, Mančester Junajted ne zna za poraz. Odigrali su pet mečeva i zabeležili tri pobede i dva remija. Pobedili su Čelsi, deklasirali Votford i Briž kod kuće. Međutim, ono što više od samih rezultata upada u oči je igra.

Od odlaska portugalskog veziste, Junajted igra brže, lepše, učinkovitije. Na četiri meča koja je počeo u startnoj postavi Crvenih đavola, Fernandeš je sva četiri puta bio igrač utakmice. Postigao je dva gola i upisao dve asistencije.

Izabrane vesti

Sinoć je protiv Briža doneo vođstvo, a potom odigrao ključnu ulogu u akcijama kod golova Igaloa i Mektominija za velikih 3:0 na poluvremenu. Dovoljno da mu komplimente udeli i čuveni Pol Skols. Legendarni vezista obično kritikuje i nije široke ruke na komplimentima, ali sa Fernandešom je jako zadovoljan.
“On je uneo život u napad Mančester Junajteda. Zapitate se gde bi ovaj tim bio da je letos doveo Bruna. Od tima koji je bio negledljiv, napravio je ekipu čiji fudbal i te kako može da se gleda”, rekao je Skols.

Još jedan bivši vezista Mančester Junajted i engleske reprezentacije, Oven Hargrivs je impresioniran Fernandešom.
“On već deluje kao kapitalno pojačanje. Videli smo mnogo osmeha na licima igrača posle utakmice. Neki igrači sada izgledaju mnogo bolje na terenu nego u prvom delu sezone. Bruno je tako inteligentan igrač. Podseća me na baš na Skolsa kada smo igrali zajedno. Uvek je korak ili dva ispred protivnika. Navijači su već počeli da mu pevaju pesme”, rekao je Hargrivs.  

Ni trener Solskjer nije ravnodušan.
“Brunov dolazak je očigledno napravio veliku razliku u našoj igri. Videli ste da je učestvovao kod sva tri gola u prvom poluvremenu. Kakav pas je dao pre Igalovog gola…”, rekao je Solskjer.

Fernandeš je očarao navijače i izgleda da je Junajted dobio ključnog igrača koji će graditi igru, asistirati, postizati golove… Niko više ne priča o Polu Pogbi, niti on bilo kome nedostaje. Po svim dosadašnjim ocenama, Junajted je u Brunu Fernandešu dobio boljeg i kreativnijeg igrača na sredini terena od Francuza. Pogba je ove sezone odigrao 10 mečeva i nije postigao nijedan gol. Češće je povređen nego što trenira, a čini se da mu to i ne pada teško. Ima više vremena za raskalašan privatni život, društvene mreže i druženja. Ali i da sa svojim Minom Rajolom dogovori transfer sa Old Traford koji čeka od letos.

Problem je što mu je sada cena pala i što ne vredi više od nekih 60.000.000 ili 70.000.000 evra. A Junajted je letos tražio za njega čak 150.000.000 evra. Platio ga je pre četiri godine Juventusu 105.000.000 evra i nadao se da će zaraditi na njemu. Sada može samo da odu u minus. Od transfera u Real Madrid nema ništa jer Florentino Perez ne želi da ispuni Zinedinu Zidanu želju u vidu Pogbinog dovođenja. Jedina opcija ostaje povratak u Juventus. Ali Italijanima ne pada na pamet da preplaćuju Pogbu i da ponude više od 60.000.000 evra.

Mešutim, nije ni da se navijači Junajteda sekiraju zbog Pogbe i gde će on završiti. Sada imaju novog miljenika i igrača koji pravi razliku.

U senci Bruna Fernandeša, sinoć je u ‘petardiranju’ Briža ostao i debitantski gol drugog zimskog pojačanja Odiona Igaloa.
“Odion je radio napred ono za šta je doveden. On je rođeni strelac, ali i napadač kojem možemo da odigramo loptu i da budemo sigurni da će je zadržati dok dođu Bruno ili Mata. Kao bivši napadač, znam koliko je bitan prvi gol. Do sada je bio blizu nekoliko puta i videlo se da može da namiriše šansu”, rekao je Solskjer o Nigerijcu.

Pohvale mu je uputio i Skols.
“Uradio je dobar posao, izgledao je opasno. Nije igrao od 1. decembra, ali je došao u pravom momentu. Baš kada je stigao kreativan igrač poput Bruna Fernandeša koji je promenio izgled ekipe što je bitno za napadača”.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara