Najbolji kad je najvažnije - nagrada je Primera!

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.06.18. | 09:15

Valjadolid slavio u prvom meču finala plej-ofa u gostima Numansiji (0:3), a večeras u revanšu ima priliku da na svom stadionu proslavi povratak u najjače društvo u Španiji

Finale podrazumeva neizvesnu borbu, ali ne biva uvek tako. Sva je prilika da večeras u okviru revanš meča finala plej-ofa za popunu Primere nećemo videti zanimljiv duel, jer je Valjadolid pre tri dana na terenu Numansije pokazao ko je gazda. Slavio je na Los Paharitosu sa ubedljivih 0:3, pa mu sada preostaje da pred svojim navijačima proslavi promociju.

Četiri godine posle ispadanja iz Primere, Valjadolid je na pragu povratka. Apsolutno zasluženog. Ekipa trenera Serhija Gonzalesa, legendarnog veziste Deportiva iz La Korunje, tempirala je formu za ključne duele, one u baražu. U toku ligaškog dela šampionata u Segundi bilo je uspona i padova, a onda su belo-ljubičasti u finišu sezone zaigrali gotovo perfektno, i dograbili peto mesto koje ih je odvelo u plej-of. A tamo, pred silovitim Valjadolidom koplje je položio Hihon, koji je pokazao više tokom sezone. Oba puta su momci sa Zorilje uzeli meru Sportingu, i posle ukupnog rezultata 5:2 pokazali da su spremni za društvo najboljih. Ubedljivi su bili Serhijevi izabranici i u prvom duelu protiv Numansije i praktično završili posao. Možda se nije očekivala baš tako velika pobeda, ali je objektivno Valjadolid pokazao mnogo više poslednjih meseci.

Izabrane vesti

Numansija je sa poslednje, šeste pozicije dospela za baraž i uspela je da preskoči prvu prepreku, ali drugu verovatno neće. Teško je nadati se čudu, ako u obzir uzmete podatak da su Rohiljosi slavili na tek dve od prethodnih 14 utakmica van svog stadiona, i kada shvatite da je Valjadilid pobedio na devet od proteklih 12 domaćinstava, odnosno da je neporažen na devet od minulih deset mečeva.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:30 4033 ŠP2PF Valladolid - Numancia kmb 1X&2+ (-) 1,52
Ukupna kvota1,52

ŠPANIJA 2, PLEJ-OF - FINALE

Subota
20.30: (1,85) Valjadolid (3,50) Numansija (4,40)  /prvi meč 3:0/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

ValjadolidNumansijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara