Najefikasnija sezona u karijeri Milana Radina: Triput u timu kola, dvaput autor gola meseca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.01.19. | 19:44

Nekadašnji vezista Partizana uspešno završio misiju u Aktobeu

U Partizanu je bio deo tima za specijalne operacije, a u Kazahstanu je odigrao sezonu života. Vratio se Milan Radin iz nekadašnje sovjetske republike sa debelim dosijeom ličnih uspeha. Em je igrao redovno, em efikasno, te ne čudi što konstatuje kako mu je godina provedena u Aktobeu bila najuspešnija u karijeri.
Statistički, definitivno, najbolja“, ushićeno će hitri vezista u raportu za MOZZART Sport po isteku ugovora sa klubom koji je pet puta bio prvak svoje države. „Dao sam četiri i namestio još tri gola, ako se gledaju brojke nikad pre nisam bio ovako učinkovit. Baš mi je „legla“ sredina, imao sam prostora da se razmahnem, pokažem šta znam i punih pluća zaokružim boravak u Kazahstanu“.

Za razliku od mandata među crno-belima, kad je po potrebi krpio rupe u veznom redu ili bio korišćen na poziciji desnog beka, 27-godišnji centralni vezni otkrio je da može da bude ne samo koristan u razgradnji protivničkih napada, već i od pomoći u kreaciji, završnici...
„Igrao sam bliže golu. Na pojedinim utakmicama u ulozi ofanzivnog veznog, što mi je omogućilo da češće koristim udarac sa distance. Statističari su izračunali da sam 44 puta pucao ka golu rivala na 29 utakmica, što za moju poziciju uopšte nije malo. Trener Aleksandar Sednjov mi je predočio da bi trebalo više da rizikujem u igri, verovao mi je od početka, a učinak pokazuje da sam opravdao i njegovi poverenje ljudi iz kluba koji su me angažovali. Najbolja potvrda toga je podatak da je Aktobesezonu pre mog dolaska okončao na devetom mestu, ove smo bili sedmi, a da nismo na početku administrativnim putem uskraćeni za nekoliko bodova završili bismo kao četvrti i obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope“.

Izabrane vesti

U kazahstanskim medijima triput biran u idealni tim kola tamošnje lige, a simpatije publike pobrao je ne samo golovima, već načinom na koji ih je postizao.
Onaj kad sam napravio piruetu i pogodio suprotan ugao se mnogima svideo, međutim, interesantno da nije izabran za gol meseca. Druga dva su dobila to priznanje. Jedan drop-kik udarac, pravo u rašlje i drugi posle kornera. Od pomenutih 29 utakmica na čak 26 sam bio starter, niko mi ništa nije poklonio, sam se se izborio za ulogu koja mi je maksimalno prijala“.

Aktobe je nudio nastavak saradnje srpskom vezisti, bolje uslove nego u prvoj godini, međutim, njega vodi sportski motiv i želja da se oproba u zahtevnijem takmičenju.
Ljudima iz Kazahstana svaka čast, kako rukodoviocima na tome što su me ispoštovali, tako i navijačima kojima sa prirastao za srce. No, osećam da mogu više. Želim da se takmičim u kvalitetnijoj ligi, gde je bolja infrastruktura, gde dolazi više publike na utakmice. U naponu sam naponu snage, imam 27 godina i uz dužno poštovanje mojim dosadašnjim poslodavcima, prevazišao sam sredinu. Želim bolje. Neki klub koji ima evropske ili šampionske ambicije. Ovih dana odmaram u Srbiji, osluškujući ponude iz Poljske, Portugala i Mađarske, uveren da ću izabrati pravu sredinu. Kao sportista, vodi me želja da se okušam u nekom jačem tamičenju“, dodao je Milan Radin.

NA GOSTOVANJE 15 SATI VOZOM

Za razliku od Radina, drugi Srbin, takođe svojevremeno angažovan u Partizanu, Saša Marjanović, ostaće u Aktobeu. Milan kaže da je teško podnosio prostranstva Kazahstana.
Država je ogromna, što iziskuje dugotrajna putovanja. Uglavnom avionom. Desilo se da smo na jedno gostovanje putovali čak 15 sati i to vozom. Komplikovan je i povratak u Srbiju, otegne se čak na devet časova, od kojih tri čekaš presedenje u Moskvi. Kao porodičan čovek, želim nešto lagodnije za sebe i najbliže“, iskren je Milan Radin.

FOTO: Star sport


tagovi

Milan RadinAktobe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara