"Adebajo Akinfenva"
"Adebajo Akinfenva"

Najsasvim, potpuno sasvim najjači dasa – Adebajo Akinfenva! (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.08.14. | 12:19

Novi napadač Vimbldona ima 102 kilograma, iz benča izbacuje 180, pa ga čak i programeri čuvene FIFA igrice smatraju najsnažnijim fudbalerom na svetu

Adebajo AkinfenvaTeško da ćete Adebaja Akinfenvu videti kako u slalomu niže protivnika za protivnikom, ali onaj ko se usudi da uđe u kontakt igru sa 32-godišnjim napadačem Vimbldona unapred može da računa na to da će završiti na zemlji. Jer, 1,80 metara visoki i 102 kilograma teški fudbaler iz benča izbacuje 180 "kila", pa su ga čak i progameri čuvene Fifa proglasili najsnažnijim fudbalerom na svetu.

Oni defanzivci koji su imali nezahvalan zadatak da ga zadrže naučili su to na teži način. Sve zbog toga što su i Adebajina braća – korpulentni momci. A svi znamo kako je kad starija braća krenu da dele ćuške. Sposobnost odbrane je obavezna.
"Uvek sam bio velik. I moja braća su takva. Izašli smo iz dobre kuće. Jedino što mi smeta je što su me u Fifi napravili previše sporim. Pisao sam i tražio da me ubrzaju, ali... Ne možeš da imaš sve", šali se u intervjuu za britanski Telegraf stameni Akinfenva.

Izabrane vesti

Kojeg su, očekivano, mnogi pokušavali da preobrate i preusmere ga na ragbi. Ali, fudbal je njegova jedina ljubav.
"Mislim da imam ruku kao Džon Teri nogu. Ne mogu da zamislim da igram protiv nekog ko je veći od mene. Sviđa mi se kad sam najveći na terenu", nastavlja  duhovitim doskočicama Ade Akinfenva, iako ga fudbalski život, baš zbog te veličine, nije milovao.
"Potrebno je mnogo napornog rada i posvećenosti. Svi profesionalni fudbaleri su u stvari amateri koji su istrajali. To i govorim deci koja su građena kao ja. Nemojte da dozvolite da vas ubede da ne možete da uspete zbog veličine. Ako radiš na tehnici i kondiciji – možeš! Mene su terali da prestanem da dižem tegove, ali to je nešto u čemu uživam".

Gde si pošao?Protivnici na terenu, naravno, nisu oduševljeni njegovim hobijem.
"Dugo sam već u fudbalu i sve starije defanzivce znam. Međutim, ovi mlađi umeju da se zalete ramenom na rame. Srećan sam kad probaju, ali svi znamo ko će biti na drugom mestu u toj trci".

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalEngleskaAdebajo AkinfenvaFC VimbldonEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara