""
""

Najveći transfer u istoriji MLS lige!

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.18. | 16:54

Pao američki rekord zbog argentinske senzacije

Pukla je transfer bomba i na relaciji dve između dve Amerike - Južne i Severne! Dogovoren je najveći transfer u istoriji američke MLS lige. Prvi koji će se pisati sa osam cifara.

Izabrane vesti

Atlanta Junajted je pristala da plati 15.000.000 dolara (nešto više od 12.000.000 evra) za 18-godišnjeg napadača Ezekijela Barka iz Independijentea. Pregovori o transferu su trajali nedeljama, a na kraju je Independijente isterao svoje i naplatio ono što je tražio. Klub iz Aveljanede će pripasti i 30 odsto od eventualnog transfera do 2019. godine. Ako se transfer iz Atlante desi posle 2019. godine,  Independijentu ide 10 odsto od prodaje. Dosadašnji rekord MLS lige je bio transfer Migela Almirona iz Lanusa u Atlantu za 7.500.000 evra.

Na transferu Barka - baš kao i na dovođenju Almirona - je insistirao trener Herardo Tata Martino koji dobro poznaje argentinsko tržište. Nekadašnji trener Barselone je pre godinu dana zahtevao dovođenje Almirona koji je tada bio i na meti Arsenala, a sada mu je uslišena želja da dobije i 18-godišnju senzaciju iz Independijentea.

Barko je u prvi tim Independijenta ušao kada je imao samo 16 godina kod trenera Gabrijela Milita. Debitovao je i postigao prvi gol kao 17-godišnjak, a do sada je upisao 57 mečeva i osam golova za Crvene đavole. Prethodne sezone je bio jedan od junaka Independijenteovog trijumfa u Kopa Sudamerikani kada je postigao gol u finalnom meču protiv Flamenga na Marakani.

Tada se pojavio i interes Atlante, a iako je Independijente odbijao da proda mladu zvezdu, nakraju je morao. Barko je stupio u štrajk, nije se pojavljivao na treninzima i klub iz Aveljanede je pristao na ponudu Atalante. Biće ovo drugi najveći transfer u istoriji Crvenih đavola. Rekord ostaje prelazak Serhija Aguera u Ateltiko Madrid za 22.000.000 evra.

Atlanta Junajted je najmlađi MLS ligaš pošto je tek prošle godine počela da se takmiči u elitnom angu. Ali je zato najgledaniji fudbalski tim u Americi sa preko 48.000 gledalaca po meču na svom terenu. Pored trenera Martina i Almirona, od poznatijih igrača dres Atlante nose i nekadašnji Torinov fudbaler Džozef Martinez, iskusni golman Bred Guzan, nekadašnje San Lorencovo krilo Ektor Viljalba...

(FOTO: Action images)


tagovi

MLS ligameđunarodni fudbalJužna AmerikaIndependijenteArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara