""
""

Napadač koji postiže golove i vezista čiji je profil nedostajao Orlovima - da li će debitanti u gruzijsku vatru?

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.03.17. | 15:26

Mladi dvojac spreman da debitantski nastup u nacionalnom timu doživi već na stadionu Boris Paičadze

Sveža krv, raznovrsnost u igri i golovi - to je ono što selektor Orlova Slavoljub Muslin može da očekuje od novajlija u nacionalnom timu. Mijat Gaćinović i Uroš Đurđević su svojim partijama u ovoj sezoni, ali i dosadašnjim odnosom prema mlađim nacionalnim selekcijama zaslužili ukazano poverenje, a na selektoru je da izabere pravi trenutak za njihovo pravovremeno "guranje u vatru". Neće biti iznenađenje ukoliko se njihovi debitantski nastupi u nacionalnlom timu dogode već u Gruziji.

Izabrane vesti

Ofanzivni vezista Ajntrahta mogao bi da dočeka svojih pet minuta i nadomesti izostanak Aleksandra Kataija, koji je ovo reprezentativno okupljanje propustio zbog parnih kartona, a da više nego ozbiljno računa na njega Muslin je pokazao nedavnom izjavom da je Gaćinović profil igrača koji je nedostajao ovom timu.

Mijat je odigrao 24 utakmice za Ajntraht, a za njegovo ime ove zime se povezivalo nekoliko zvučnih evropskih klubova, među kojima je najglasnija bila Valensija. Ipak, njegova osnovna preporuka su titule sa Evropskog prvenstva u Litvaniji, odnosno Mundijalita sa Novog Zelanda, gde je pokazao na koji način se nosi dres sa nacionalnim grbom.
"Uvek sam se trudio da dođem ovde i zaslužim poziv. Na meni je sada da to opravdam, hvala selektoru na pozivu, a sada se spremamo za utakmicu sa Gruzijom. Dosta igrača već znam, s nekima sam nastupao zajedno, protiv nekih sam igrao, uglavnom ih sve znam. Očekuje nas jako teško gostovanje, Gruzija je osvojila manje bodova nego što je zaslužila, a na nama je da pokažemo da smo kvalitetniji", rekao je Gaćinović.

Osnovni problem u nacionalnom timu predstavljaju skromna minutaža i neefikasnost napadača. Uroš Đurđević je u trenutnom Muslinovom sastavu jedini golgeter koji u svom timu rešeta protivničke mreže. Napadač Partizana je u dosadašnjem toku sezone postigao 17 golova na 20 utakmica crno-belih u svim takmičenjima, a kada se uporedi odnos provedenih minuta i postignutih pogodaka, Đurđević mreže rivala trese na svaka 94 minuta.

U većini nacionalnih selekcija golgeteri sa takvim učinkom kao po pravilu redovno dobijaju šansu, pa ostaje da se vidi da li će tako biti i na stadionu Boris Paičadze.
"Zahvalan sam selektoru na ukazanom poverenju, ovo je veliki stepenik u mojoj karijeri. Ukoliko mi se ukaže šansa, spreman sam da dam svoj maksimum. Dosta igrača poznajem, tako da mi nije ništa strano. U ovih par treninga ću pokušati da uđem u sistem koji selektor traži, mislim da neću imati problem sa prilagođavanjem. Selektor je rekao da je svaka sledeća utakmica najvažnija, to i jeste tako. Za nas je ova utakmica najbitnija, počinjemo od danas da se spremamo i idemo na pobedu", rekao je Đurđević.

Orlovi su u dosadašnjem toku kvalifikacija postigli devet golova na četiri utakmice, a najbolji strelci su Aleksadar Mitrović i Dušan Tadić (po tri gola). Golgeter Njukasla je poslednju utakmicu za Svrake odigrao krajem februara, a poslednji gol postigao pre više od mesec dana, međutim, za reprezentaciju Srbije uvek igra sa posebnom motivacijom. Prevelikom broju golova u dresu Brage ne može se pohvaliti ni Nikola Stojiljković, koji još uvek traži prvenac u seniorskoj reprezentaciji.

Reprezentacija Srbije zauzima drugo mesto u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a eventualno slavlje u ovom meču trasiralo bi joj put ka Mundijalu. Utakmica sa Gruzijom zakazana je za petak 24. mart, s početkom od 18.00 po našem vremenu.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Uroš ĐurđevićSlavoljub Muslinreprezentativni fudbalMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara