""
""

Napolijeve porođajne muke i pobeda u poslednjoj sekundi! Gabijadini za spas, Toneli za slavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.17. | 22:59

San Paolo proključao tik pre poslednjeg sudijskog zvižduka, Sampdorija nije izdržala - 2:1

Porođajne muke, ali na kraju - tri boda!

Izabrane vesti

Sampdorija se pokazala kao tvrd orah, imala jedan slatki bod u rukama, ali je Napolijeva pobeda došla u poslednjoj sekundi. Uz strahovite probleme i kidanje živaca navijačima na San Paolu sve dok sudija Marko Di Belo uzeo pištaljku u usta i krenuo da svira kraj utakmice. Ali, baš u tom trenutku našao se Lorenco Toneli, koji je maherskim potezom, u stilu rasnih golgetera, protnuo loptu kroz šumu protivničkih igrača i Manola Gabijadinija i bacio tribine u ekstazu. Iz dva u jedan - 2:1. 

Muke sa deficitom u ofanzivnoj liniji pretile su ozbiljno da ugroze Napolijeve ambicije da nastavi šampionsku poteru za Juventusom. Ali, onda kada je bilo najteže Napolitanci su pronašli rešenje za složenu jednačinu i stigli do konačnog cilja. Najnovije pojačanje u napadačkom sistemu Leonardo Pavoleti našao se na klupi za ovaj susret, ali ga trener Mauricio Sari, baš kao ni srpskog štopera Nikolu Maksimovića, nije bacao u vatru na ovom meču. Uprkos svim problemima sa kojim se Napoli susreo.

Počev od toga da je domaćin Sampi uručio prigodan poklon u vidu autogola Elseida Hisaja, sve do muka sa realizacijom praktično sve do kraja utakmice. 

Strahovit pritisak trpela je odbrana Sampdorije od tog 30. minuta, kada je Hisaj prosledio loptu iza leđa Pepea Reine. Još je teže bilo onda kada je od 61. minuta, kada je štoper Matijas Silvestre napravio veliku glupost i u roku od samo sedam minuta zaradio drugi žuti karton i ostavio saigrače na cedilu.

I sve je nekako ukazivalo na to da će Sampdorija uspeti da izdrži. Čak i kada je utakmica ušla u peti minut produžetka. Ali, onda se dogodila jedna katastrofalna greška kompletne odbrane prilikom izbacivanja lopte i asitencija Ivana Strinića za Tonelija koja je promenila sve.

Pre toga poravnanje rezultata doneo je Manolo Gabijadini u 77. minutu, samo nekoliko trenutaka pošto je na terenu zamenio neprimetnog Žoržinja..

Gol za rastanak ili produžetak čudne romanse između Napolija i problematičnog strelca? Veliko je pitanje, ali činjenica je da je Gabijadini bio jedan od spasilaca Napolija, a pritom je i 2016. godinu završio golom u onoj goleadi s Fjorentinom.

Zasad sve više izgleda da će Gabijadini put Engleske ili Francuske. Ali, možda bi baš ovaj pogodak mogao da promeni stvari. Jeste, Sari će sada imati Pavoletija u rotaciji, kroz nekoliko nedelja (ili meseci, zavisno od oporavka) i Milika. Opet, Gabijadini je trenutno ono najbolje što Napoli ima. A samo u poslednje vreme je klub dva puta spasao i direktno učestvovao u osvajanju četiri boda iz dve utakmice.

Šta je činiti Napoliju?

SERIJA A, 19. KOLO

Subota:

Empoli - Palermo 1:0 (0:0)
/Makarone 78/

Napoli - Sampdorija 2:1 (0:1)
/Gabijadini 77, Toneli 90+5 - Hisaj 30/

Nedelja:

12.30: Udineze - Inter
15.00: Kjevo - Atalanta
15.00: Đenova - Roma
15.00: Lacio - Krotone
15.00: Sasuolo - Torino
18.00: Milan - Kaljari
20.45: Juventus - Bolonja

Odloženo: Peskara - Krotone

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ASampdorijaNapoliManolo GabijadiniLorenco ToneliItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara