"Kristijano Ronaldo"
"Kristijano Ronaldo"

Ne, Minhen nije opcija! Bajern je jedini klub koji može, ali neće Kristijana

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.17. | 10:05

Nemci su to…

Kristijano RonaldoBombu je lansirala Gazeta delo Sport što je u startu zazvučalo malo čudno, jer em je Real španski, em je Kristijano Ronaldo Portugalac, a ni Bajern baš nije italijanski klub. Ali vest je prvo osvanula u Italiji: bavarski gigant je treći klub koji se uključio u trku za Ronaldovim potpisom.

Istina, Bajern finansijski može da iznese taj poduhvat. Jedan je od retkih koji može. Uz kineske skorojeviće, Mančester junajted i Pari Sen Žermen. Bajern može, ali Bajern - neće!

Izabrane vesti

Nemački Bild je, naime, gotovo istog trenutka kada je Gazeta objavila da je Minhen opcija za Realovog asa negirao tu priču tvrdnjom da se o Ronaldu uopšte ne razmišlja. Iz vrlo prostog razloga. Poslovično štedljivi Nemci nisu raspoloženi da se novcem razbacuju kao pijani milioneri. Oni jesu milioneri, ali vrlo trezveni.

Pa je tako na Alijanc arena najplaćeniji igrač 28-godišnja gol mašina zvana Robert Levandovski. Poljski napadač godišnje zaradi 15.000.000 evra bruto.  Sa druge strane, Ronaldo u Realu zarađuje neverovatnih 34.670.000 evra!

Sećate se da su baš zbog toga čelnici Bajerna ne tako davno kritikovalo i državne vlasti Španije zbog toga što im Nemci pozajmljuju pare kako bi servisirali dugove, a onda oni sav taj novac gurnu u Real i Barselonu? Bundesligaši se na tržištu ponašaju dosta skromnije.

Takođe, dovođenje Kristijana Ronalda bi u samom startu Bavarce koštalo nešto manje od 200.000.000 evra, a tek da podsetimo da je baš pre nekoliko dana Korentin Toliso postao najskuplji fudbaler u istoriji Bajerna pošto je stigao iz Liona za inicijalno obeštećenje od 41.500.000 evra.

Nije, naravno da Toliso nije Ronaldov kalibar. I ne, nije Bajern toliko lud da sve skupa daje oko 400.000.000 evra za jednog igrača, ma kako se on zvao. Ne bi to bio Nemac kad bi se tako bahatio.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenEvropaKristijano RonaldoNemackaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara