Nema gola - nema osmine finala: Partizan ispade bez ispaljenog metka! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.02.18. | 20:43

Crno-beli bez rešenja za "Belog Tavambu", Viktorija u Plzenju slavila 2:0

Bilo je lepo dok je trajalo. Tri godišnja doba preživeli su naši najbolji klubovi u Evropi da bi se bajka o proleću završila pre nego što je ono kalendarski došlo. Crvena zvezda je eliminisana od CSKA, a Partizan nije našao rešenja za Mihaila Krmenčika. Najbolji igrač Viktorije je sa dve minijature ostavio tim Miroslava Đukića bez plasmana u osminu finala Lige Evrope, iako je sve do finiša beogradskog duela taj cilj izgledao dostižan.

Asistencija iz ofsajda  za remi u Humskoj, pa kombinacija sirove snage i umetnosti u kopačkama u 66. minutu duela u Plzenju i crno-beli su ispali - 2:0 (prvi meč 1:1). Drugi pogodak Čermaka u nadoknadi vremena je došao kada je već bilo sve gotovo... 

Izabrane vesti


VIKTORIJA PLZENJ - PARTIZAN 2:0 (0:0)
/Krmenčik 66, Čermak 90+5/

Stadion: Dosan Arena. Gledalaca: 10.185. Sudija: Jakob Kelet (Danska)

VIKTORIJA (4-2-3-1): Hruška - Ržeznik, Hejda, Hubnik, Limberski - Horžava, Hrošovski - Kopic, Kolar (Od 86. Čermak), Zeman (Od 72. Petržela)- Krmenčik (Od 79. Hori).
PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Ostojić, Urošević - Zdjelar, Jevtović (od 64. Ožegović) - Janković (Od 78. Suma), Pantić, Tošić - Tavamba.


Taj prvi gol i potez "belog Tavambe", jer konstitucijom i učinkom ove sezone liči na Partizanovog Kamerunca, dokaz je individualnog kvaliteta i pokazatelj da odbrana crno-belih, iako se na njenoj popravci dosta radilo tokom priprema, nije još na nivou potrebnom da bi se nastavilo takmičenje u nokaut fazi. Bojan Ostojić je šakama prekrio lice, jasno je bilo i njemu, dok je lopta išla ka mreži, da je krivac, jer ga je Krmenčik izigrao na malom prostoru. Kasnije je napadač Viktorije dobio aplauz na otvorenoj sceni, jer je svoj tim uveo među 16 najboljih klubova drugog po kvalitetu takmičenja UEFA, u kome bi se Partizan našao da je bio samo malo otresitiji.

gallery

Gol mu je bio neophodan kao hleb nasušni, međutim, kako je izgledao u većem delu meča delovalo je da će teško sprovesti plan u napadu na najbolji češki tim. Nije to ni jednostavno, padale su na "Dosan areni" mnogo veće ekipe od ove Miroslava Đukića, međutim, želja za pogotkom vrednim plasmana u narednu rundu, u prvom delu, svela se samo na dva neubedljiva pokušaja sa distance i jedan projektil Sejdube Sume iznad prečke,  u finišu.

Marko Jevtović i Danilo Pantić skoro da istih pozicija samo su zagrejali Aleša Hrušku u prohladnoj večeri. Ne i utoplili Grobare, iz dva sektora nestrpljive da što pre vide kako se trese mreža Plzenja. Ostalo je samo na uzdasima i posle pokušaja Gvinejca.

To je od napada, od ofanzive, od plana da se postigne gol u gostima bilo sve. Daleko od toga da Đukić i njegovi pitomci nisu hteli, ali bi svaki put kad bi prišli na 20-25 metara od gola rivala udarali u zid. Prosto, Viktorija je bolja.

To nije pokazala ubedljivijim rezultatom. Nije joj dao Vladimir Stojković. Svojski se postarao da se iskupi za lošu procenu iz finiša meča u Humskoj, od početka je stavio do znanja ofanzivcima Pavela Vrbe da imaju posla sa  zvanično najboljim golmanom Srbije. Najviše zahvaljujući njemu propusti levog beka Slobodanan Uroševića  i s početka ne baš otresita izdanja štoperskog tandema Miletić - Ostojić prošla su nekažnjeno, iako su se udarci ređali kao na traci. Stojković je skinuo zicer Horžavi, osujetio Kolarža, nije dao ni Kopicu, ni Krmenčiku, zasluživši da mu namigne Fortuna, posle šuta robusnog napadača iznad prečke.

Sreća je bila Stojkovićev saveznik i u 53. minutu, kad je Plzenj prevario odbranu Partizana, čak je Jan Kopic savladao našeg reprezentativca i naterao domaće navijače da se pitaju kako sa pet metara nije pogodio cilj.

I tako sve do 66. minuta, greške Ostojića i mata Krmenčika...

Partizan je i tad bio u igri, gol mu je nedostajao  za produžetak, ušli su Ognjen Ožegović i Sejduba Suma. Prvi pokušao da iznudio jedanaesterac, drugi oprobao šut sa distance. Premalo je to za prolaz.

Kao što smo malo toga videli od Lenadrea Tavambe, neubedljivog kad je trebalo da nastavi akcije mahom kreirane  za njega, Zorana Tošića, postavljenog daleko od šesnaesterca protivnika, Marka Jankovića, čija se priželjkivana kreacija nije videla...

I na kraju, kada je sve bilo gotovo, kada je Partizan krenuo u poslednji napad, sevnula je kontra Čeha, Stojković je izašao van kaznenog prostora u pokušaju da preseče loptu. Nije uspeo, Čermak je pogodio praznu mrežu i 2:0. 

Posledica: kraj evropske zone. Najbolje u poslednjih 13 godina.

Piše: Aleksandar JOKSIĆ
Foto: Partizan.rs


tagovi

Mihail KrmenčikViktorija Plzenj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara