Nikov poklon za oproštaj - Ajntraht osvojio kup posle 30 godina, Gaćinović dotukao Bajern! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 22:03

Ante Rebić sa dva gola kreirao veliku pobedu

Kakav oproštaj Nika Kovača od klupe Ajntrahta iz Frankfurta. Navijači ovog kluba čekali su 30 godina na trofej i dočekali su ga u poslednjoj utakmici u kojoj je hrvatski trener vodio tim. U finalu kupa Ajntraht je u Berlinu pobedio budući Kovačev klub, Bajern sa 3:1. A epitet heroja poneo je Splićanin, Ante Rebić koji je postigao dva gola, a sjajan je bio i Srbin Mijat Gaćinović koji je postavio konačan rezulat u nadoknadi. Luka Jović večeras nije dobio priliku da zaigra za Ajntraht iako je bio na klupi za rezervne igrač.

Ključni trenutak meča bi je u 82. minutu kada je u jeku Bajernove ofanzive da dođe do pobedonosnog gola Da Kosta uzeo jednu loptu i izbacio Rebića koji je pobegao čuvarima iz Bajerna i prevario golmana Ulriha.

Izabrane vesti

Sve je karte bacio u napad u finišu trener Bavaraca Jup Hajnkesa, zato je Ulrih otišao u napad, a onda je u šestom minutu nadoknade Gaćinović uzeo loptu, prošao dvojicu igrača i krenuo u u sprint od 70 metara ka praznom golu, poslao loptu u njega, a onda otrčao u zagrljaj treneru Kovaču. Veliko slavlje navijača Ajntrahta moglo je da počne!

Dominirao je Bajern tokom cele utakmice, stvarao šanse, ali je imao problem sa realizacijom. I to nije prvi put ove sezone. A Niko Kovač postavio je očekivanu taktiku protiv dominantne ekipe kao što je Bajern. Igrao je Ajntraht na kontranapade i to mu se isplatilo u ranoj fazi utakmice.

Ekipa iz Frankfurta pobela je u 11. minutu kada je Kevin Prins Boateng proigrao Antu Rebića, a ovaj preciznim udarcem pogodio mrežu Bajerna.

I opet, očekivano, Bavarci su od tog trenutka krenuli svim silama napred. Nadirali su i nadirali, povijala se odbrana Ajntrahta, ali je nekako uspela da izdrži do odlaska na veliki odmor.

Međutim, Bajern kada napada, onda to radi jako i do kraja. Šampionu Nemačke ta agresivnost konačno se isplatila u 53. minutu - Džošua Kimih prošao je po desnoj strani, i zavrnuo u kazneni prostor, a tamo Robert Levandovski ne prašta.

 

Foto: Action Images


tagovi

Mijat GaćinovićNiko KovačAnte RebićRobert LevandovskiLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara