Ikardi
Ikardi

Novi ugovor za Ikardija: Ode plata na 6.000.000 evra! Šta će biti sa klauzulom?

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.05.18. | 12:28

U igri za napadača Intera dvojica iz Serije A, pominje se i Klajvertov sin

Osnovni cilj je ispunjen povratkom u Ligu šampiona. Sam plaman u grupnu fazu doneće Interu 50.000.000 evra, zbog čega su na stadionu „Đuzepe Meaca“ u prilici da formiraju jak tim za narednu sezonu i stubovima postojećeg poboljšaju primanja. A prvi na listi je - Mauro Ikardi.

Kapiten i prvi strelac Nerazura (29 golova) dobio je ponudu da produži ugovor koji je već obnovio minulog leta. Tad se obevezao da u Milanu ostane do juna 2020, a sad mu čelnici kluba nude nastavak saradnje za još jednu sezonu, uz drastično povećanje plate. Prema aktuelnom ugovoru ona iznosi 4.500.000 evra, a kompanija Suning izašla je sa predlogom da Argentinac zaražuje 6.000.000 evra na godišnjem nivou. Očekuje se da Mauro Ikardi prihvati ugovor, kojim bi stao u red najplaćenijih igrača Serije A (više od njega bi u tom slučaju imali samo Gonzalo Iguain i Leonardo Bonuči sa po 7.500.000, te Paulo Dibala sa 7.000.000, a izjednačio bi se sa Đanluiđijem Donaromom i Daglasom Kostom).

Izabrane vesti

Ono što je sporno jeste klauzula u Ikaridjevom ugovoru, koja važi samo za klubove van Italije. Ukoliko neko fo 15. juna uplati 110.000.000 evra može da vodi Maurita bez pitanja Intera, što bi bio ozbiljan udarac, pošto boljeg i distupnijeg igrača na tržištu ne bmi mogao da nađe. Zato mu je i ponudio nastavak saradnje, uz želju da sumu za obeštećenje poveća ili da potpuno ukine izlaznu klauzlu.

Simone Verdi

Ostanak Maura Ikardija jeste centralno, ali ne i jedino pitanje u susret prelaznom roku. Inter je već osigurao potpise štopera Stefana de Fraja (dolazi iz Lacija kao slobodan igrač) i levog spoljnjeg Kvada Asamoe (istekao mu ugovor sa Juventusom), svakog dana očekuje se potvrda potpisa napadača Lautara Martineza iz argentinskog Rasinga, a pošto ekipu Lučana Spaletija očekuje borba na tri fronta logično je da je za rotaciju potreban još jedan. Posebno što se Eder nije baš snašao.

Zato je izbor Intera, sa domaćeg tržišta, Simone Verdi. Špic Bolonje iza sebe ima impresivnu sezonu s obzirom u kakvom klubu igra, dao je deset i namestio još deset golova, ugovor mu važi do 2021, a košta 25.000.000 evra, što je dostupno za Inter. Ako ne uspe da dovede Verdija, milanski velikan će se okrenuti Mateu Politanu iz Sasuola, ali će morati da zavuče dublje ruku u džep, jer novi reprezentativac Italije košta 30.000.000 evra.

Stidljivo se pominje i krilni napadač Ajaksa Džastin Klajvert, koji je odbio ponudu za nastavak saradnje sa Holanđanima. Prvi kandidat da kupi Klajverta bio je Totenhem, ali zbog sukoba sa upravom kluba Patrikov sin je to odbio, pa bi možda mogao da završi u Italiji.

FOTO: Action images


tagovi

Mauro IkardiSimone VerdiMateo PolitanoDžastin Klajvert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara