""
""

OCENE: Ozbiljan klub Kangu kažnjava dvomesečnom platom! Fibel je kritičan, a Le Talek van forme! Veliko srce Miloša Cvetkovića

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.08.16. | 00:04

Teško da i Bugare dva puta možete da prevarite na istu foru. Nije bilo ove večeri magije u kopačkama majstora iz Srbobrana, Aleksandra Kataija

DAMIR KAHRIMAN 5,5 - Nije u formi reprezentativni golman. Moglo se to naslutiti i u Razgradu, a sada je ta konstatacija dobila potvrdu. Opet mu se lopta provukla kroz ruke, možda je i bespotrebno istrčao kod trećeg i odlučujućeg gola. Čudno za golmana takvog kapaciteta, kao da je bio opijen večerašnjom utakmicom.

Izabrane vesti

MILOŠ CVETKOVIĆ 6,5 - Da su od prvog sudijskog zvižduka ostali igrači Crvene zvezde imali srce desnog beka teško da bi meč otišao u produžetke. Vrlo verovatno partija života Miloša Cvetkovića. Toliko potcenjivan izašao je na teren sa nožem u zubima i šaršerom u džepu. “Prebio“ je na “finjaka“ Marselinja i ostale Brazilce. Dobio najviše duela od svih članova poslednje linije.

ZORAN RENDULIĆ 6 - Opet je bio bolji deo tandema centralnih defanziva. Ponekad čak i previše hladokrvan kao špricer. Ostavljen je mnogo puta na vetrometini od strane Fibela. Da je bolje reagovao kod gola Kafua zadobio bi mnogo bolju ocenu.

TOMAS FIBEL 5 - Kritičan. Nije dokazao da je pojačanje. Na stranu to što nije tehnički obučen štoper. Večeras je kasnio prilikom svakog duela. Vrlo loše anticipirao duge lopte. Zvezda je tražila štopera koji može da igra visoko, ali u Tomasu Fibelu nije to dobila. "Uvaljivao" je u problem i Ibanjeza i Rendulića.

LUIS IBANJEZ 6 - Vrela argentinska krv proključala je tek posle crvenog kartona Kange. Bio je skoro neprimetan u prvom poluvremenu, ali kao da je u poluvremenu rešio da popravi utisak. Nastavak je odigrao preko granice bola, imao hrabrosti da izvede penal, postavljao glavu u stilu Nemanje Vidića. Čini se da se u tim trenucima preforsirao, da nije sačuvao snagu za produžetke. Nagazio ga je Vanderson po toj strani... Istina nije imao pomoć ni pomenutog Fibela, često lošeg postavljenog.

DAMJAN LE TALEK (igrao do 105) 5,5 - Nema racionalnosti, nema osvojenih ničijih lopti, nema namazane proračunatosti svojstvene za jednog legionara... Još jedan podbačaj.  I to debeli podbačaj. Opet je "visio" u međuprostoru, jedan je od direktnih krivaca za gol Kafua. Jedan dobar pas, pa dva loša. I toko u krug. Moraće stručni štab da ga probudi iz stanja hibernacije. Ako već nije kasno.

MIČEL DONALD 6,5 - Da je u defanzivi pokrpio nekoliko rupa bila bi to skoro perfektna partije. Bio je najkorisniji igrač Crvene zvezde do izjednačujućeg pogotka Kafua... Spletom okolnosti fokusirao se više na igru u ofanzivi. Malo mu je nedostajalo da bude apsolutni junak utakmice. Sakrio je povremeno i izostanak Kange.

GELOR KANGA (igrao do 45) 5 - Setite se samo prošlog skenera iz Razgrada kada smo napisali da je Gabonac zreo za kapitensku zaušku. Delovalo je da je jedini raspoložen igru i nadigravanje, nije bio impresioniran snagom Bugara. Ali šta to vredi kada je po isteku prvog poluvremena reagovao kao bubuljičavi tinejdžer kome su hormoni udarili u glavu. Nedopustivo. Neracionalno. Pogubno za ekipu gurnuo je kapitena Bugara Đakova i Zvezdinu povoljnu situaciju pretvorio u igrački egal. Za ovo što je uradio u ozbiljnim klubovima se ostaje bez dve mesečne plate. Minimum.

SLAVOLJUB SRNIĆ (igrao do 52) 6 - Prilično hrabra partija nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije. Videlo se da može da predstavlja ekspresni voz za ofanzivnog Natanijela. Nedostajalo mu je malo više hrabrosti i samopouzdanja kada je uspevao da napravi višak.

PABLO MOUČE (igrao do 57) 5 - Najslabija karika u veznom redu Crvene zvezde. Prosto nije bio u konekciji sa ostalim saigračima. Do 43. minuta i crvenog kartona Plastuna totalno neprimetan. Suviše oklevao kod prilično običnih situacija kada je samo trebalo da primi loptu. Mnogo se oslanja na levu nogu. Moraće to mnogo bolje.

ALEKSANDAR KATAI 6 - Da se malo našalimo i konstatujemo: Teško da i Bugare dva puta možete da prevarite na istu foru. Nije bilo ove večeri magije u kopačkama majstora iz Srbobrana. Na njega su Moci i Plastun nasrtali kao besni psi, što se negde moglo i očekivati. Bio je žrtva lošeg protoka lopte u prvom poluvremenu. Živnuo je ulaskom Uga Vijeire. Uskratio je publiku na Marakani za jednu, ali pravu majstoriju. Baš u periodu kada su dva tima ličila na grogirane boksere.

IZMENE

UGO VIJEIRA (igrao od 52) 6,5 - Odlično odradio posao u regularnom delu. Znate onu priču o generalima i post festumu izgubljene bitke. Njegovim ulaskom Zvezda je dobila na dubini i počela da nagriza pukotine u odbrambenom lancu Ludogoreca. Kumovao je izjednačenju, kasnije lepo ostavio loptu na tacni Donaldu kada je prolaz bio pred očima

DŽON RUIZ (igrao od 57) 5,5 - Ovaj momak je brz i zna fudbala, ali je nespreman. Kraj svake priče. Bila je ovo jabuka koju Kostarikanac u ovom trenutku ne može da zagrize. Uvek mu je nedostajalo malo... Ili je kasnio za korak ili je bio slabiji u remplovanju. Već apostrofirana nespremnost.

MIHAJLO RISTIĆ (igrao od 105) - Malo vremena za konkretan učinak

(FOTO: MN Press)


tagovi

Tomas FibelSrbijaLudogorecLiga šampionaGelor KangaDamijan Le TalekFK Crvena zvezdaAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara