"Julijan Nagelsman"
"Julijan Nagelsman"

Od zone ispadanja do Lige šampiona! Nagelsman sa 29 godina najbolji trener Nemačke

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.03.17. | 21:45

A možda i najtalentovaniji trener na planeti?

Julijan NagelsmanRazmišljali smo ko bi mogao da mu bude kontrateža? Zinedin Zidan je, samo primera radi, verovatno najtalentovaniji  trener u svetu fudbala imajući u vidu da je uprkos osporavanjima ostvario velike uspehe za tek nešto više od godinu dana na klupi Reala. Ali onda smo se setili - Zidan je čak 15 godina stariji! Mora biti da je Julijan Nagelsman ipak najtalentovaniji na svetu?

Nemci misle da više nije samo talentovan. Naprotiv, Fudbalski savez Nemačke ga je, a znamo svi kakvi su tamo stratege lansirali poslednjih godina, proglasio za svog najboljeg trenera u 2016. godini!

Izabrane vesti

A tek da podsetimo, 27. oktobra 2015. tada 28-godišnji Nagelsman je postao najmlađi trener u istoriji Bundeslige kada mu je Hofenhajm ukazao poverenje. Klub je tada bio u zoni ispadanja, čak pet bodova ispod mesta u baražu za opstanak, danas je na četvrtom mestu na bundesligaškoj tabeli sa pet bodova prednosti nad najbližim pratiocem i prilično realnim šansama da se domogne makar kvalifikacija za Ligu šampiona.

Momak koji je zapalio Nemačku i rekao NE velikom Bajernu!

Makar, jer je Borusija Dortmund samo bod ispred.

Možda još nije osvojio ništa, ali za razliku od Zidana on i nije nasledio vanserijski tim. Pritom je letos ostao bez ponajboljeg igrača Kevina Folanda, koji je za 20.000.000 eva pojačao Bajer Leverkuzen.

Svaka čast... Dečko.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara