""
""

Ode Markec!

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.16. | 19:54

Liverpul opet poslao na pozajmicu srpsko krilo, samo sad u Sporting, iako se Lazar Marković na početku prelaznog roka protivio takvoj opciji

Lazar Marković se vraća u Lisabon! Samo, ne u Benfiku, nego u Sporting.

Britanski mediji su najavili, a MOZZART Sportu potvrdili ljudi direktno uključeni u realizaciju posla, da je Liverpul poslednjeg dana prelaznog roka poslao srpskog reprezentativca na pozajmicu u Portuigaliju. Saradnja je dogovorena do kraja sezone, posle čega će se popularni Markec vratiit na Enfild i pokušati da se nametne treneru Jirgenu Klopu.

Izabrane vesti

Ovoga leta nije uspeo. Nije mu, ruku na srce, Nemac ni dao mnogo šansi, pa će tako Marko Grujić ostati jedini Srbin u crvenom dresu ove sezone.

Marković dolazi u Sporting na insistiranja Žorža Žezusa koji ga je trenirao u Benfiki, gde je za samo deset meseci stvorio igrača koji je utrostručio svoju vrednost na tržištu. Očaran saradnjom, harizmatični šef struke Lavova hteo ga je u novom klubu još na početku prelaznog roka, ali tad su i portugalski i engleski mediji pisali kako je sam Lazar odbio takvu opciju, iz poštovanja prema navijačima Benfike.

Povratak u Lisabon: Lazar Marković i Žorž Žezus opet zajedno? Šta će reći navijači Benfike?

U međuvremenu se pominjalo da ga traže Šalke, Volfzburg, Fjorentina i Lacio, poslednjih dana i Milan, juče se navodno raspitivao i Njukasl, međutim, niko nije bio spreman da plati 25.000.000 evra, koliko Liverpul traži na ime obeštećenja, kako bi pokrio uloženo u njegov dolazak. Doduše, hteo je Fenerbahče još u junu, međutim, nekadašnji prvotimac Partizana nije želeo da se vraća u Istanbul, gde je takođe bio pozajmljen minule sezone.

Iz sportskog ugla, Sporting deluje kao fantastična opcija. Pogotovo što se čini da je ove sezone konurentniji u borbi za titulu nego prethodne. Jedino još da se vidi kako će ga navijači Benfike dočekati. Videćemo 11. decembra kad na Luž stiže upravo Lazar Marković. Ovoga puta u zeleno-belom dresu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

TransferiSporting LisabonPremijer ligaPortugalLiverpulletnji prelazni rok 2016Lazar MarkovićEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara