Ode Toti u menadžere, ima moćnog mentora, ima i prvog klijenta

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.12.19. | 14:15

Nije iz Rome

Jedna od stvari koje nam se dopada u nekim razvijenijim fudbalskim zemljama je ta što najveći fudbalski asovi u državama poput Italije, Holandije ili Španije ne trče pravo u menadžerske ili funkcionerske vode, već ne beže od trenerske profesije, pa čak ni rada sa najmlađima. Međutim, najveća zvezda Rome izabrala je drugačiji put. Legendarni Frančesko Toti rešio je da postane baš – menadžer.

I već ima prvog klijenta. I ne, nije iz Rome. Nego iz Intera. Reč je o Sebastijanu Espozitu, 17-godišnjem napadaču koji je već upisao i tri nastupa u Seriji A i dva u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Neće ipak Toti sam raditi, već će menadžersku karijeru početi u novoj agenciji pod patronatom kompanije Stelar grup. Ljudi iz sveta fudbala dobro znaju za to ime, to je agencija čuvenog britanskog menadžera Džonatana Barneta, zvanično najmoćnijeg menadžera za 2019. godinu. Barnet i njegovi saradnici zastupaju recimo Realovog Gereta Bejla i Atletikovog Saula Njigeza.

Sada i Espozita, koji će imati šta da pokupi od Princa Rima. Korijere delo Sport navodi da će ugovor o saradnji i zvanično biti potpisan pre Božića. Takođe i da će njihov prvi zajednički potez biti potpisivanje nvoog ugovora sa Nerazurima.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara