"Nade OFK Beograda"
"Nade OFK Beograda"

OFK Beograd i Dinamo u finalu Turnira prijateljstva

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.06.14. | 19:39

Romantičari bolji od Olimpije, a Zagrepčani od Crvene zvezde, za pehar u nedelju od 16.30

Nade OFK BeogradaZagrebački Dinamo i OFK Beograd će se u nedelju, od 16,30 na stadionu Radnika u Bijeljini, boriti za prvi pehar Turnira prijateljstva. To epilog sjajnih mečeva polufinala u kome su Hrvati dobili Crvenu zvezdu boljim izvođenjem jedanaesteraca, a Romantičari bili bolji od ljubljanske Olimpije (3:1)

OFK Beograd je u duelu sa Olimpijom opravdao mnogobrojne komplimente. Posle izjednačenog prvog poluvremena, usledila je fantastična borba, a u 32. minutu kada su Romantičari poveli autogolom Marka Sojera. Deset minuta kasnije, Olimpija je izjednačila pogotkom Lana Gojaka, da bi u finišu došao do izražaja kvalitet OFK Beograda koji je krunisan golovima Filipa Stuparevića u finišu meča.
Ovo je jedna od težih utakmica za nas. Ipak, konačan rezultat dovoljno govori. Ekipa Olimpije se dokazala kao veoma tvrda, igra disciplinovano i fizički je dosta jaka. Ali, mislim da je krajnji rezultat realan prikaz viđenog na terenu. Protiv Dinama u finalu idemo na pobedu. Mi uvek igramo otvoreno, sa tri napadača, nadam se pobedi“, rekao je Zlatko Krmpotić, trener OFK Beograda, posle plasmana u finale.

Izabrane vesti

Zadovoljstvo nije skrivao ni Filip Stuparević, strelac dva gola za OFK Beograd:
Veoma sam radostan zbog dva gola. Nadam se da ćemo osvojiti trofej. Veoma sam zahvalan saigračima na dobroj partiji“.

Detalj sa meča Romantičara i OlimpijeJoš veća drama viđena je u drugom polufinalu. Crvena zvezda je već viđena kao pobednik, jer je od 17. minuta vodila golom Dušana Vlahovića. U finišu meča, ipak, Marin Krizmanić je izjednačio, psole čega se pristupilo izvođenju penala. Ekipa iz Zagreba imala je više koncentracije i zasluženo prošla u finala.  

Fudbaleri Crvene zvezde i Dinama pre početka mečaDanijel Erbežnik, šef stručnog štaba Dinama, bio je zadovoljan:
Pre svega želim da čestitam igračima koji su dali maksimum i zaslužen ušli u finale. Mislim da smo u regularnom toku utakmice bili bolji, kao i da je naša pobeda potpuno zaslužena. Čestitao bih i Crvenoj zvezdi koja se pokazala kao veliki protivnik, što smo i očekivali. Od Dinama se uvek očekuju pobede, tako da i finale protiv OFK Beograda nije izuzetak“.

Zagrljeni igrači crveno-belih i ZagrepčanaFinale turnira čiji je sponzor i Kompanija MOZZART zakazano je za nedelju od 16,30 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport. Polufinalne mečeve su pratili i promoteri Srećko Katanec i Dejan Savićević, a njegova zapažanja možete pročitati OVDE.

-----------------------------------------------------------------------------------------

 TURNIR PRIJATELJSTVA - POLUFINALE

 CRVENA ZVEZDA – DINAMO 1:1 (4:5 posle penala)

 Strelci - Crvena zvezda: Dušan Vlahović u 17. minutu; Dinamo: Marin Krizmanić u 60. minutu.

Crvena zvezda: Miloš Gordić, Aleksa Denić, Marko Janković, Đorđe Caković, Uroš Manov, Milan Šikanić, Aleksandar Kostić, Dušan Vlahović, Nikola Simonović, Marko Kojić, Mihajlo Aćimović, Damjan Daničić,Nemanja Čanić, Stefan Torbica, Luka Pavlović, Vladimir Ječmenica,  Miloš Milojković, Luka Marković, Jovan Ilić, Petar Karaklajić, Stefan Santrač, Aleksandar Jovanović , Đorđe Vlajić, Bojan Vlaović. Trener: Marko Vlasonjić.

Dinamo: Dominik Kotarski, Alen Dejanović,  Josip Šutalo, Luka Pavlak, Mateo Leš, Luka Jelenić, Juraj Ljubić, Antonio Marin, Leon Šipoš, Marin Brigić, Roko Klemenčić, Filip Tomašković, Ivan Dolček, Sudo Behram, Marin Krizmanić, Dimateo Lovrić, Dino Kulaš, Ante Šuto, David Čolina, Filip Mamić. Trener: Danijel Erbežnik

Detalj sa mečaOLIMPIJA – OFK BEOGRAD 1:3 (0:0)

Strelci - Olimpija: Gojak Lan u 42. minutu ; OFK Beograd: Mark Sojer autogol u 32. minutu, Filip Stuparević u 60. i 64. minutu

 Olimpija: Natan Pertot, Mark Sojer, Gal Schweiger, Luka Rajnkihar, Matej Urbanija, Andrej Radovanović, Marko Stjepanović, Zak Pelek, Oliver Kretar, Adam Jakupović, Lan Gojak, Gašper Tehovnik, Suad Pehlić, Miha Cerar, Andraž Einsiedlar, Arton Muslija, Jan Šepetavc, Nejc Vončina. Trener: Miha Vončina

OFK Beograd: Damjan Knežević, Ivan Ilić, Matija Mrkela, David Antić, Miljan Zindović ,Stefan Milanović, Mijodrag Simonović, Kristijan Belić, Filip Stuparević, Bojan Bojić, Aleksandar Janković, Vasilije Popović,  Jovan Marković, Vanja Čvorović, Stefan Milijić, Stefan Popović, Filip Gajić, Stefan Josović. Trener: Zlatko Krmpotić.

(FOTO: Milorad Plazinić/MOZZART Sport)


tagovi

turnir prijateljstva bijeljinaSuperligaSrbijaOFK BeogradFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara