Oni su slobodni za 90 dana i mogu da potpišu za koga hoće...

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.03.18. | 11:59

Lista TOP 30 fudbalera koji uskoro postaju slobodni agenti

Još ova reprezentativna pauza, finiši šampionata širom Evrope, pa zagrevanje za Mundijal u Rusiji. A paralelno s tim zagrevanjem ići će i zagrevanje za letnju pijacu. Istina, fudbalska berza biće u drugom planu narednog leta, barem dok se ne završi Svetski kup, ali daleko od toga da je nećemo pomno pratiti kao i svake godine do sada

Izjava Antoana Grizmana da će do početka Svetskog šampionata rešiti svoju sudbinu - da li ostaje u Atletiku, ili možda prelazi u Barselonu, kako se već duže vreme govorka; ili u možda u neki drugi klub - podstakla nas je da malo začeprkamo po specijalizovanim sajtovima i proverimo koje će to najveće zvezde gotovo sigurno promeniti sredinu narednih meseci. Dakle, mnogi poslovi biće uveliko gotovi, ili barem dogovoreni do juna, a najbolje uslove za tako nešto imaju fudbaleri kojima ističu ugovori. Oni mogu da pregovaraju i potpisuju predugovore, da se obećaju i slično. Zato smo napravili listu od 30 najzvučnijih imena koja kroz tri meseca postaju slobodni agenti. 

Izabrane vesti

I ona izgleda ovako:

Stefan de Fraj (26), Lacio
Emre Džan (24), Liverpul
Mario Baloteli (27), Nica
Delej Blind (29), Mančester Junajted
Džek Vilšir (26), Arsenal
Bernard (25), Šahtjor
Maks Mejer (22), Šalke
Luk Šo (22), Mančester Junajted
Milan Badelj (29), Fjorentina
Kvadvo Asamoa (29), Juventus
Maruan Felaini (30), Mančeter Junajted
Oguzan Ozjakup (25), Bešiktaš
Joan Kabaj (32), Kristal Palas
Žoao Mutinjo (31), Monako
Đorđo Kjelini (33), Juventus
Arjen Roben (34), Bajern
Hatem ben Arfa (31), Pari Sen Žermen
Zlatan Ibrahimović (36), Mančester Junajted
Amin Junes (24), Ajaks
Andre Pjer Žinjak (32), Tigres
Ašraf Hakimi (19), Real Madrid
Frank Riberi (34), Bajern
Santi Kazorla (33), Arsenal
Jaja Ture (34), Mančester Siti
Abel Ernandez (27), Hal
Pontus Vernblom (31), CSKA Moskva
Ivan Strinić (30), Sampdorija
Davide Santon (27), Inter
Zlatko Junuzović (30), Verder
Ivan Markano (30), Porto

Poslednjih nedelja ubedljivo se najviše piše i priča o Emreu Džanu, čiji je ostanak u Liverpulu pod velikim znakom pitanja. Tačnije, Nemac je mnogo bliže odlasku. Odranije je poznato da ga merkaju Juventus i Mančester Siti, Stara dama je čak preduzela neke konkretne korake, ali danas se može čuti kako ozbiljno treba računati i na Bajern, koji je rešen da novi tim stvara oko domaćih fudbalera, tačnije nemačkih reprezentativaca.

Atraktivna roba narednog leta i te kako će biti Mario Baloteli. Strelac 22 gola u 31 utakmici za Nicu ove sezone mogao bi da se vrati u Italiju, mada je Rajola nedavno odbacio neke mogućnosti. Kao Milan, na primer... Dok se Juve sam isključio iz "trke" za vragolastog napadača.    

Jedan od najtraženijih štopera današnjice je Stefan de Fraj, a njemu takođe ističe ugovor s Lacijem. Holanđanin će sigurno debelo naplatiti tu činjenicu. Kako trenutno stoje stvari kesu će da dreši Inter. 

Tu je još mnogo igrača koji sigurno menjaju sredinu, poput Luka Šoa, Maruana Felainija, te Deleja Blinda iz Mančester Junajteda, pa Jaje Turea iz Mančester Sitija, atraktivnog Bernarda iz Šahtjora. Velika borba biće između aktuelnih klubova i novih zainteresovanih strana za Maksa Mejera iz Šalkea, Džeka Vilšira iz Arsenala, Milana Badelja iz Fjorentine... A tu su i oni koji će vrlo izvesno produžiti saradnju sa svojim trenutnim poslodavcima. Teško je zamisliti da bi Đorđo Kjelini mogao da napusti Torino, ili možda Roben i Riberi Minhen.

Pomenućemo i neka manje atraktivna imena koja na leto ostaju bez ugovora. Tu su: Džonatan Bamba (Sent Etjen), Sung Jong Ki (Svonsi), Fakundo Fereira (Šahtjor), Džejms Mekartur (Kristal Palas), Dijego Rejes (Porto), Džoel Robles (Everton), Domeniko Krišito (Zenit), Dijumersi Mbokani (Dinamo Kijev), Lukas Hradecki (Ajntraht), Robert Hut (Lester), Mark Oliver Kempf (Frajburg), Nik Vergever (Ajaks), Serhio Kanales (Sosijedad)...

Foto: Action Images


tagovi

Serija APrimeraBundesligaFrancuska Liga 1Premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara