Orlovi doneli kišu u Kalinjingrad, Krstajić raspaljuje Srbiju: Drim tim je spreman

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.06.18. | 19:41

"Politika me ne zanima. To sam rekao 100 puta, i ovo je 101. put"

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Rusije)

Izabrane vesti

Sunce je ovog četvrtka tuklo kao nikad od dolaska srpske ekspedicije u Kalinjingradsku oblast! Međutim, pre nego što je selektor Orlova Mladen Krstajić dobio reč počela je da duva košava, temperatura se spustila za deset stepeni. Krenuo je i pljusak. Pravo varljivo leto...

Nadamo se svi da igra reprezentacije Srbije u sutrašnjem meču protiv Švajcarske neće biti varljiva kao vremenske prilike u baltičkoj oblasti.

Verujemo da će biti čvrta - kao protiv Kostarike. I još čvršća.

Verujemo da će biti racionalna - kao protiv Kostarike. I još racionalnija.

Verujemo i da će Orlovi biti hrabri kao Nemanja Matić i magični kao Sergej Milinković Savić.

I naravno - ubitačni kao Kolarov.

"Što se tiče vetra i kiša i nevremena, mi u Srbiji smo navikli na sve nepogode. Nećemo imati problem sa tim. Imamo uslove kao iz bajke u Svetlogorsku. Uspeli smo da napravimo odličnu atmosferu. Imamo igrače koji su nosioci igre u velikim klubovima. Pokazali su da su ponos Srbije", poručio je Mladen Krstajić.

Švajcarce je interesovalo da li će neiskustvo biti veliki problem naše selekcije. Posebno, što naši igrači nemaju iskustva sa Mundijala. Krstajić je imao spreman odgovor.
"Pored mene sedi legenda Mančestera, u svlačionici se sprema drim tim. Nemaju oni problem da izađu pred 60.000 ljudi. Veoma smo srećni i zadovoljni što smo obradovali narod. Veliki je uspeh što smo se plasirali na Mundijal. Srbiji mogu da poručim da bude spokojna. Igrači će pokazati želju, volju i pamet".

Najavio je kormilar Orlova i određene promene u timu. Istina, nije bio direktan.
"Biće nekih taktičkih promena, ali nećemo odstupati od sistema igre. Garantujem vam da ćemo dati sve od sebe. Bićemo agresivni i raspoloženi i poštovaćemo fer-plej".

Zna ceo svet da već godinama Srbije seje strah u mlađim kategorijama, ali da se u seniorskoj konkurenciji ne ponavlja.
"Mene stvari iz prošlosti ne interesuju. Uvek smo imali mlade i perspektivne igrače. Osvajali smo turnire u mlađim kategorijama. Ti momci su ovde, zasluženo. Međutim, mene interesuje samo sadašnjost. Ova pozicija je zahtevna i zato ne želim da se osvrćem".

O Švajcarcima tek nekoliko reči. Kao da je Krstajić želeo da kopira kolegu Petkovića zanimljivo isto tako rođenog u Bosni.
"Taktički su potkovani, igraju dugo zajedno. Znamo šta su im vrline i mane. Dobro smo ih prostudirali. Biće žestoko".

Krstajić veruje u podršku Rusa.
"Osećamo se kao u Srbiji. Zahvalio bih se Rusima u Samari koji su nas bodrili. Moram da budem iskren svi smo navijali za Rusiju protiv Egipta. Na video klipu se vide samo igrači, ali i mi iz stručnog štaba smo navijali".

Izbegao je Krstajić pitanje kosovskim igračima.
"Politika me ne zanima. To sam rekao 100 puta, i ovo je 101. put".

Ali bi na kraju meča i posle plasmana u osmine finala Krstajić mogao da zapeva.
"To neće biti problem"...

Foto: Action Images


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeRusija2018Mladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara