""
""

Pao rekord Partizana posle 24 godine! Ivan Šaponjić je najmlađi fudbaler u istoriji Parnog valjka

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.11.13. | 16:46

Talentovani napadač sa 16 godina, tri meseca i 28 dana postao najmlađi debitant koji je obukao dres kluba iz Humske i nadmašio podvig Dejana Markovića iz 1989. godine.

 

U Humskoj je ispisana istorija! Partizan je dobio najmlađeg debitanta od postanka kluiba. Talentovani Ivan Šaponjić je srušio rekord Dejana Markovića star 24 godine i upisao se u almanahe Parnog valjka.

Izabrane vesti

Plavokosi napadač je protiv Spartaka ušao u igru u 77. minutu i sa 16 godina, tri meseca i 28 dana i oborio rekord Markovića iz meča protiv Vardara daleke 1989. godine kada je tadašnji Partizanov junoša bio mesec dana stariji od Šaponjića danas. Mnogi mladi i talentovani igrači su u prethodne 24 godine prošli kroz Humsku i nosili dres Partizana, ali je Šaponjić jedini od njih uspeo da sruši rekord Markovića.

Da nije samo tu zbog povreda Fofane i Kojića, već i zbog talenta Šaponjić je pokazao samo posle dva minuta provedena na terenu kada je ušao u šansu i imao dobru priliku za gol, ali i trema je učinila svoje pa je slabo šutirao kada je izašao pred golmana Aleksića.

O Šaponjiću se malo toga zna, trener Rašović je nedavno rekao da ga mladi napadač podseća na Aleksandra Mitrovića, pa ako je već tako onda Partizan ne mora da brine za budućnost.

Naravno, pod uslovom da ga predsednik Đurić ne proda već sledećeg leta… 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Ivan ŠaponjićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara