"Antonio Donaruma"
"Antonio Donaruma"

Parazit Donaruma preko noći postao najbolji golman na svetu, Kutrone srušio Inter (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.12.17. | 23:20

Milan u Kup derbiju slavio sa 1:0

Antonio DonarumaNije bilo golova kao na nekim ranijim sudarima, Mauro Ikardi se nije ni pojavio na travi San Sira, na drugoj strani Suso, iako opet prilično motivisan protiv gradskog rivala, nije imao tu sreću da da nastavi da rešeta mrežu Nerazura. Ali Derbi dela Madonina jednostavno ne može da prođe bez dobre priče, a ovu večerašnju ispisao je Antonio Donaruma. U očima Milanovih navijača parazit koji na ime mlađeg brata Đanluiđija u Milanu uglavnom sedi na klupi za godišnju platu od 1.000.000 evra, stariji brat Donaruma večeras je dočekao svojih pet minuta. Milan je golom Patrika Kutronea u produžetku stigao do pobede nad Interom od 1:0 i polufinala Kopa Italije, a Donaruma do toga da se po društvenim mrežama u šali obrće pitanje: zašto pobogu Rosoneri njegovog brata plaćaju čak 6.000.000 samo da bi dizao atmosferu na treninzima i klupi za rezerve?!

Jer o Donaruminom debiju u najtežoj utakmici koju možeš da igraš kao igrač Milana mogao bi film da se snimi. Pod broj jedan on nije ni trebalo da bude tu. Štaviše, nije trebalo da bude ni u protokolu. Ali jutros se povredio Điđi Donaruma, na zagrevanju i Marko Storari, navijači Rosonera su već počeli da psuju sudbinu i upravu kluba što je poklekla pred ultimatumima Mina Rajole i za trećeg golmana postavila Antonija.

Izabrane vesti

I onda još jedan udarac težak za Donarumu - autogol već u 23. minutu utakmice! Srećom po 27-godišnjeg golmana poništen sudijskom odlukom posle pregledanja snimka i Interove proslave pogotka. Andrea Ranokija jeste bio u ofsajdu i smetao, iako nije dirao loptu.

 

Ali onda trenutak koji je sve promenio. Žoao Mario je imao ubedljivo najbolju priliku za Inter. Na ovom nivou takva se jednostavno ne sme propustiti. Bio je sam kao duh na pet metara od gola. Mogao je da bira gde će da pošalje loptu. Poslao ju je pravo na Donaruminu nogu! Sreća da, ali ne oduzima to Antoniju na dobroj anticipaciji, refleksu. Uradio je sve što je bilo do njega. Kad je tako ume i Fortuna da pogleda.

 

 

Društvene mreže su poludele, euforični navijači su internet preplavili duhovitim komentarima o najboljem golmanu na svetu. Fudbal jeste takav, jeste strast. Od očaja do euforije. Nema sredine.

Bilo kako, Antonio Donaruma je svoje uradio (u 87. minutu zaustavio i šut Ivana Perišića), pa je i Milan mogao da se posveti ofanzivnim zadacima. Nisu ni Rosoneri blistali večeras, ali su imali i svoje svetle minute. Đakomo Bonaventura je tako u 65. minutu promašio prazan gol, Suso je pogodio prečku, morali su navijači da se strpe sve do 14. minuta prvog produžetka...

Nije ga hteo gol večeras, ali je Suso zato na fenomenalan način proigrao Patrika Kutronea, a 19-godišnji napadač, koji je u igru i ušao samo zbog povrede očajnog Nikole Kalinića, postigao svoj nesumnjivo najvažniji gol u dosadašnjoj karijeri. I Đenaru Gatuzu poslao jasnu poruku: daj mi više minuta i daću ti više golova.

 

U samom finišu klasično italijanskog trošenje vremena Milana i dobra šansa za Maura Ikardija. Premalo za Milan. Premalo za Antonija Donarumu. Narednih dana i on će moći da oseti kako zaista izgleda ona lepa strana medalje kad si Milanov golman. Sve ovo do sada bila je samo imitacija.

Četvrtfinale Kupa Italije:

Utorak:

Lacio - Fjorentina 1:0 (1:0)
/Lulić 5/

Sreda:

Milan - Inter 1:0 (0:0, 0:0)
/Kutrone 104/

Četvrtak:

Utorak, 2. januar:

Napoli - Atalanta

Sreda, 3. januar:

Juventus - Torino

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija AMilanItalijaInterEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara