Partizan i UEFA: Tri nova imena, na Plzenj bez Vakulka

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.18. | 12:51

Đukić brojao do 25, Bojan Ostojić se vratio za Beograd

(Od izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Rok za prijavu novih igrača je istekao 1. februara u ponoć, čelnici Partizana su bili ažurni i u Nion poslali spisak na kome su tri nova imena za nastavak takmičenja u Ligi Evrope. Šef struke Miroslav Đukić, u saradnji sa ljudima iz sportskog sektora, prelomio je da na njemu ne bude - Juri Vakulko.

Izabrane vesti

Prema pravilima UEFA, svaki klub ima pravo da dopiše trojicu novajlija u odnosu na ekipu koja se takmičila u grupnoj fazi. Prvak Srbije je na spisak stavio imena doskorašnjeg kapitena Spartaka Đorđa Ivanovića, novajlije iz Napretka Slobodana Uroševića i pozajmljenog veziste Olimpijakosa Saše Zdjelara. To znači da je otpao Juri Vakulko.

Iz dva razloga.

Kako su nam objasnili iz kluba, fizička sprema doskorašnjeg fudbaler Dnjepra još nije na nivou dovoljnom da odgovori zahtevima dvomeča sa Česima. Procena je da će tek sredinom marta, kad na programu budu susreti prvenstva i Kupa Srbije, doneti plus Đukićevom timu.

A tu je i pitanje levog beka. S obzirom da Nemanja G. Miletić nema pravo da igra prvu utakmicu sa Plzenjom, 15. februara (suspenzija zbog žutih kartona), da se ne bi došlo u situaciju da Partizan ostane bez rezervnog levog beka, odlučeno je da Nemanja Antonov dobije konurenciju u liku Slobodana Uroševića.

Za Zdjelara i Ivanovića ionako nije bilo dileme da će biti prijavljeni na listu koja broji 25 igrača, a u odnosu na mečeve prvog dela sezone na njoj više nisu: Everton Luiz, Petar Đuričković, Filip Kljajić, Lazar Ćirković i Teofilus Solomon. Svi su pronašli nove klubove.

I za kraj, još dve vesti iz Limasola: Bojan Ostojić je jutros napustio pripreme Partizana i otputovao za Beograd, kako bi nastavio lečenje povrede mišića zadnje lože. A poslednji novajlija Salu Draman iz Burkine Faso, koji je juče potpisao četvorogodišnji ugovor, verovatno neće dolaziti na Kipar, već će sačekati crno-bele u “Zemunelu”.

SPISAK PARTIZANA ZA ELIMINACIONU FAZU LIGE EVROPE

Golmani: Vladimir Stojković, Marko Jovičić;

Defanzivci: Miroslav Vulićević, Strahinja Bošnjak, Nemanja R. Miletić, Svetozar Marković, Bojan Ostojić, Nemanja G. Miletić, Milan Mitrović, Nemanja Antonov, Slobodan Urošević;

Vezisti: Zoran Tošić, Marko Janković, Saša Zdjelar, Sejduba Suma, Marko Jevtović, Saša Ilić, Đorđe Ivanović, Nebojša Kosović, Milan Radin, Danilo Pantić;

Napadači: Leandre Tavamba, Dušan Vlahović, Ognjen Ožegović i Đorđe Jovanović.


tagovi

Juri Vakulko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara