""
""

Partizan počeo pripreme bez celog tima: Pogazićemo olimpijsko načelo - napadamo sve trofeje!

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.06.15. | 12:01

"Nikad nije lako nositi dres Partizana, ali je zato svaka pobeda koju ostvarimo slađa. Deco, želim vam da se maksimalno spremite, da vas povrede zaobiđu i da vas Bog čuva", poručio je igračima Zoran Milinković

 

Izabrane vesti

U okrnjenom sastavu Parni valjak započeo je pripreme za novu sezonu, u kojoj će, kako to rekoše i trener i pojedini rukovodioci, na putu ka plasmanu u Ligu šampiona morati da ima i naklonost svevišnjeg.

I šef stuke Zoran Milinković i potpredstednik Milorad Vučelić u obraćanju igračima pre prvog treninga nekoliko puta prizivali su pomoć Boga, možda i svesni da fudbalski kvalitet crno-belih nije samo dovoljan za ostvarivanje projektovanih želja.
"Ono što smo osvojili prošle sezone ostaje na policama trofejne sale. Moramo da gledamo u budućnost i da planiramo plasman u grupnu Lige šampiona ili Lige Evrope. Nikad nije lako nositi dres Partizana, ali je zato svaka pobeda koju ostvarimo slađa. Deco želim vam da se maksimalno spremite, da vas povrede zaobiđu i da vas Bog čuva", poručio je igračima Zoran Milinković, koji je uvrstio još jednog saradnika u stručni štab. Reč je o Goranu Sretenoviću, koji će obavljati funkciju pomoćnog trenera.

Pripreme crno-belih počeli su golmani: Milan Lukač, Filip Kljajić, odbranbeni igrači: Gregor Balažic, Miloš Ostojić, Miroslav Bogosavac, Miroslav Vulićević, Stefan Aškovski, vezisti: Saša Ilić, Stefan Babović, Nikola Ninković, Predrag Luka, Ivan Petrović, Marko Jevtović, Saša Lukić i Nenad Marinković, kao i napadači: Nemanja Kojić i Valeri Božinov.

Osim njih prvom timu priključeni su najtalentovaniji igrači iz mlađih kategorija. Četvorica igrača rođenih 1995. godine (Stefan Grbović, Miloš Perišić, Uroš Damnjanović i Marko Golubović) zatim Filip Čermelj (1998), Strahinja Bošnjak (1999). Na spisku nema, iako je to najavljeno, najmlađeg profesionalca u istoriji kluba Dušana Vlahovića. Zbog obaveza u reprezentativnim selekcijama sa prozivke su izostali Živko Živković, Darko Brašanac, Nemanja Petrović, Nikola Trujić, Lazar Ćirković, Andrija Živković, Ivan Šaponjić, Miladin Stevanović, Branko Ilić, Ivan Bandalovski i Petar Grbić. Na spisku su, ali njihov status tek treba da bude rešen, Filip Knežević, koji je prošlu sezonu bio na pozajmici u Gimaraešu, kao i Eliomar Silva koji se vratio iz mađarsko Kečkementa.

Prvak Srbije se u sredu seli na Taru, na sedmodevne bazične pripreme, gde će odigrati i jednu kontrolnu utakmicu, a 29. juna odlazi na tradicionalnu destinaciju, slovenačko Pohorje, gde ga u okviru druge faze priprema čekaju još tri prijateljska meča sa zasad nepoznatim protivnicima.
"Dragi partizanovci, već ste postigli mnogo u životu čim ste obukli naš dres. Ali, koliko god titula osvojili, golova postigli i koliko god doprineli pobedama, morate da shvatite da je klub uvek iznad vas. I ove sezone idemo da osvojimo svako moguće takmičenje. U svaku utakmicu ulazimo da pobedimo. Izneverićemo olimpijsko načelo jer ni u jedno takmičenje nećemo ući samo da bismo učestvovali, pošto želimo da u svakom trijumfujemo. Znajte da je Upravni odbor uz vas i da vas podržavamo. Ako učinimo sve što je u našoj moći, onda će nam i Bog pomoći", poručio je Milorad Vučelić, jedini član rukovodstva Partizana koji se obratio fudbalerima, jer je predsednik Zoran Popović odsutan, dok se potpredsednik za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković sve ređe pojavljuje na stadionu i SC Zemunelo, te je njegova funkcija u klubu praktično marginalizovana, što se može videti kroz činjenicu da nije učestvovao u dovođenju trojice novajlija.

Prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni, crno-beli igraju 11. jula protiv Čukaričkog u novoustanovljenom Superkupu Srbije, a 18. jula počinje novo prvenstvo Superlige i protivnik je Metalac iz Gornjeg Milanovca. Drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona zakazano je za 14. i 15. jul.

(FOTO: MN press)


tagovi

Zoran MilinkovićSuperligaSrbijaFK PartizanMilorad Vučelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara