""
""

Partizan se zahvalio Borcu i Banjaluci: Živele Srbija i Srpska!

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.16. | 17:14

Crno-beli i Borac su prošle nedelje remizirali bez golova u prijateljskom meču u Banjaluci

Fudbalski klub Partizan javno se zahvalio fudbalskom klubu Borac, gradu Banjaluci i Republici Srpskoj na gostoprimstvu prilikom nedavnog boravka u tom gradu na proslavi 90. rođendana velikana iz Platonove ulice. Crno-beli i Borac su prošle nedelje remizirali bez golova u prijateljskom meču u Banjaluci.

Izabrane vesti

U pismu objavljenom na sajtu crno-belih ističe se i da se još jednom potvrdilo koliko su čvrste veze između Srbije i Republike Srpske. 
"Nisu samo višedecenijska tradicija i više puta iskazano prijateljstvo bili pokretačka snaga i duh ovog gostovanja. Biti ugošćen u administrativnom, sportskom i duhovnom centru Republike Srpske je poseban plezir, biti deo proslave domaćina starijeg od gosta posebno zadovoljstvo a biti poštovan kao sportski prijatelj svakom navijaču Partizana posebna radost, jer je i ovom prilikom mogao da se uveri da “u svakom gradu ovoga sveta on neće nikada ostati sam.

A navijača Partizana je bilo dosta i svi su, kao jedan, bodrili svoj klub onako kako to samo iskreni poštovaoci njegove tradicije i slave umeju i mogu. Bilo je ponosa u ovom gostovanju upriličenom u vreme sećanja na žrtve NATO bombardovanja.

Uverili smo se iznova da naša braća preko Drine vole Srbiju i Srbe čak i više nego što mi sami sebe volimo i cenimo, da, ponekad, tu njihovu bezrezervnu i ničim omeđenu ljubav i poštovanje olako podrazumevamo. Vredi je zaslužiti, negovati i isticati jer je ona vrednost koja ne gasne.

Partizan je duboko svestan ove odgovornosti prema prijateljima i sa zahvalnošću ističe toplu dobrodošlicu, čistosrdačnu proslavu i dogovorenu buduću saradnju između naših klubova.

Srećan i ponosan što gradi mostove saradnje i zajedničke buduće projekte, fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da se još jednom zahvali domaćinima iz Banjaluke i pozdravi ih citatom akademika Dragoslava Mihailovića: ’Srbija vas nije zaboravila pa nemojte zaboraviti ni vi nju. Ne mislite na nju kao egzaltirana devojčica ali znajte – u najtežem trenutku, ona se neće izmaći. Mislite na Srbiju onako kako izgladneo logoraš misli na zamrljani dukatić, zašiven negde u postavi, kojim se, u poslednji čas, može kupiti spasonosno parče hleba’”, navodi se u pismu uz poruku na kraju:

“Živeli Partizan i Borac! Živele Srbija i Srpska!“

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

SrbijaRepublika SrpskaFK Partizanmeđunarodni fudbalBorac BanjalukaBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara