""
""

Partizan: Tavamba još nije došao... Vujadinović neće na pripreme sa Kinezima, zanimaju ga samo crno-beli

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.17. | 19:16

Nikola Đurđić dobio još jednu ponudu, Everton je tu

Svi jedva čekaju selidbu u toplije krajeve. I svi jedva čekaju – Leandrea Tavambu. Završili su Partizanovi fudbaleri drugi radni dan u 2017, u gotovo nehumanih uslovima, po snegu, ledu i na temperaturi daleko ispod nule. Opšti je zaključak da pod ovim okolnostima ozbiljnih priprema nema, pa je u „Zemunelu“ počelo odbrojavanje do 19. januara, kad se ekipa seli u slovenački Portorož, na prvu fazu pripremnog perioda.

Izabrane vesti

Dotad bi crno-belima trebalo da se priključe dvojica igrača. Za Leondarda da Silvu Sozu zna se od ranije da stiže 16. januara, međutim, planove stručnog štaba pomalo remeti činjenica da sa ekipom od prvog dana nije Leandre Tavamba. Kamerunski špic se i dalje nalazi u Turskoj gde je usled loših vremenskih uslova „zarobljen“, ni juče ni danas nije postojala mogućnost da doputuje za Srbiju, a kako je MOZZART Sportu rečeno u Humskoj, on je iz Istanbula prebačen u Izmir, u nadi da će u tom gradu lakše „uhvatiti“ let za Beograd. Ako u tome uspe, Tavamba će se najranije u sredu staviti na raspolaganje treneru Marku Nikoliću, s tim što valja napomenuti da ga najpre čekaju obavezni medicinski testovi, kojima su u minula dva dana bili podvrgnuti ostali prvotimci,

Među njima i brazilski vezista Everton Luiz, koji se danas priključio saigračima, odredio neophodne analize i sutra će biti na snegom prekrivenom terenu Partizanovog sportskog centra.

U međuvremenu, crno-beli u niskom startu čekaju informacije iz Kine, gde se od juče nalazi Nikola Vujadinović, njihov prvi pik za mesto štopera. Iskusni defanzivac je potegao čak u Peking, kako bi na licu mesta raskinuo ugovor sa tamošnjim drugoligašem Enterprajzom i kao slobodan agent stigao na Topčidersko brdu. Čak se može čuti da je spreman da ide na svoju štetu, samo da bi ga Azijati pustili, otuda saznanje koje će svakako obradovati Grobare: Vujadinović nije otišao na pripreme sa sadašnjim klubom i kako sad stvari stoje njegov status bi trebalo da se reši do petka. Očekuje se da to bude u korist Partizana, sa čijim čelnicima se odavno dogovorio oko uslova saradnje.

Što se ostalih aktivnosti u prelaznom roku tiče, i dalje je Alen Stevanović najbliži odlasku u inostranstvo, čeka se realizacija njegovog transfera u Antaliju, dok je novost da je Nikola Đurđić dobio još jednog „udvarača“. Posle Kjeva, koji ga želi na pozajmicu do kraja sezone, u trku za potpis napadača uključio se i jedan danski klub, spreman da crno-belima plati novac na ime obeštećenja, što je svakako povoljnija opcija od one koju nude Italijani.

Osim Stevanovića i Đurđića, postoji mogućnost da do kraja prelaznog roka Partizan napuste Nemanja Mihajlović, Valeri Božinov, Marko Jevtović, Nemanja Miletić...

(FOTO: Partizan.rs)


tagovi

EvertonNikola ĐurđićNikola VujadinovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara