""
""

Partizan vratio Pantića u omladince, a Radonjiću ukinuo stanarinu i stipendiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.13. | 20:48

Nastavlaju se problemi talentovanih dečaka iz crno-bele škole, po odbijanju da potpišu profesionalni ugovor

Nema mira u Partizanu čak ni kad ekipa ređa pobede u prvenstvu. Dan posle trijumfa u Užicu i očuvanja liderske pozicije na tabeli Super lige stiže vest da je klub iz Humske povukao prve konkretne poteze u cilju preciznog definisanja statusa tandema talenata iz sopstvene škole.

Prva glasi da je Danilo Pantić, kako smo i najavili, definitivno vraćen u omladinski pogon i do daljnjeg neće trenirati sa prvim timom, zbog odbijanja da potpiše profesionalni ugovor. Njemu je odluku saopštio sportski direktor Albert Nađ posle bezuspešnih pokušaja da nađe zajednički jezik sa njegovim ocem Dragutinom (igrač ne može da potpiše dok je maloletan), ali kako su sve opcije iscrpljenje, čelnici Partizana su nagovestili, a zatim mladog vezistu vratili u omladinsku ekipu, gde će raditi pod nadzorom trenera Ilije Zavišića.

Izabrane vesti

Podsetimo, Partizan je Danilu Pantiću ponudio 60.000 evra godišnje plate i ugovor do 2016. (uz opciju produženja kad postane punoletan), međutim, po savetima oca i menadžera momak iz Rume je odbio ovaj predlog, posle čega su crno-beli rešili da ga izostave iz konkurencije za takmičarske mečeve seniorskog sastava.

Njegov parnjak iz generacije 1996, ofanzivni vezni Nemanja Radonjić ogrešio se o klupsku disciplinu pošto se od 12. jula, kad su počele pripreme omladinske ekipe, nije pojavio ni na jednom treningu. Klub je zato odlučio da mu ukine stanarinu (500 evra mesečno koštao zakup stana u Beogradu) i stopira isplatu stipendija za poslednja dva meseca. Direktora omladinske škole Momčila Vukotića i sportskog direktora kluba Alberta Nađa posebno je iziritirala činjenica da se Radonjić nikome nije javio, pa nemaju informaciju gde se uopšte nalazi momak koji važi za velikog talenta. Navodno je u rodnom Nišu, gde čeka poziv menadžera koji bi trebalo da ga odvedu u inostranstvo, pošto se pominje da bi njegova naredna destinacija trebalo da bude italijanska Roma.

Radonjić je stipendijskim ugovorom vezan za Partizan do juna 2014, a klub mu je ovog leta ponudio profesionalnu saradnju, uz opciju da ga odmah prosledi na ustupanje Teleoptiku, kao što je učinio sa Sašom Lukićem, Miladinom Stevanovićem i Miroslavom Bogosavcem, ali je Nemanja to odbio, posle čega se nije ni pojavljivao na treninzima.

Koliko Danilo Pantić i Nemanja Radonjić gube ovakvim potezima možda najbolje potvrđuje primer njihovog saigrača iz generacije 1996. Andrije Živkovića, koji je odmah po overio profesionalne saradnje zablistao u prvom timu i već postigao tri gola u Super ligi na isto toliko utakmica, od kojih poslednji protiv Slobode.

 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Danilo PantićNemanja RadonjićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara