"Još jedan biser napušta Humsku"
"Još jedan biser napušta Humsku"

Partizanov biser odlazi u Everton: Stefan Lukić u Premijer ligi za 50.000 evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.01.15. | 10:05

Po isteku stipendijskog ugovora, vezista omaldinaca crno-belih se seli na Gudison park, a Englezi ga odmah šalju na jednogodišnju pozajmicu u Herenven

Još jedan biser napušta HumskuIz Partizana pravac Premijer liga! Taj put prelazili su Savo Milošević (Aston Vila), George Hristov (Barnsli), Saša Ćurčić (Bolton), Zoran Tošić (Mančester junajted), Radosav Petrović (Blekbern) i Stefan Savić (Mančester Siti), a njihovim stopama će i - Stefan Lukić (18). Vezista omladinskog sastava crno-belih koji nikad nije dobio priliku u prvom timu odlazi u Everton.

Kako je sam potvrdio za Sportski žurnal, Lukić se dogovorio sa čelnicima kluba iz Liverpula oko uslova saradnje i preostalo je samo da potpiše petogodišnji ugovor.
Prate me dugo. Kad su definitivno shvatili da sam ono što žele, pozvali su me i lako smo pronašli zajednički jezik oko uslova. Moji agenti su trenutno u Engleskoj, detalji su utanačeni i ostaje da se vidi kad ću parafirati ugovor“, rekao je Lukić.

Izabrane vesti

Imajući u vidu da mu je tek 18 godina i da ne ispunjava uslove za sticanje radne dozvole, plus ima ozbiljnu konkurenciju u prvom timu Karamela, Everton će talentovanog fudbalera proslediti na pozajmicu. I to u Herneven.
Englezi su mi predstavili jasan plan. Cilj je da se u Holandiji afirmišem i igram što bolje kako bih posle godinu dana dobio priliku da obučem dres Evertona i zaigram u Premijer ligi o kojoj svi maštaju“, rekao je Stefan Lukić koji je bio najbolji igrač omladinskog pogona crno-belih, pošto je jesenas na 14 utakmica dao šest golova i upisao više od 20 asistencija.

Inače, reč je o pravom majstoru za večite derbije. U mlađim kategorijama Partizana bio je streptomicin za crveno-bele, pošto im je dao - devet golova. Čelnici omladinske škole crno-belih procenili su, ipak, da nije kvalitet za prvi tim, iako je stasavao u generaciji Andrije Živkovića, Danila Pantića i Nemanje Radonjića (klasa 1996), pa će Humsku 1 napustiti kao slobodan igrač, bez obeštećenja, pošto mu 31. januara ističe stipendijski ugovor.
Partizan će dobiti svoj deo, mislim da je reč o 50.000 evra (reč je o trening kompenzaciji, a ne obeštećenju, prim. aut.). Žao mi je što nisam dobio priliku da zaigram za prvi tim crno-belih, imam 18 godina, a u Partizanu sam devet“, dodao je Lukić.

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

Zimski prelazni rok 2015SuperligaStefan LukićSrbijaPremijer ligaFK PartizanHolandijaHerenvenEvropaEvertonEredivizijaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara