"Sve je jasno"
"Sve je jasno"

Pismo koje cepa srce! Poruka Lacijala Frančesku Totiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.17. | 13:01

Da se naježiš....

Sve je jasnoPre dve sedmice navijači Milana su ga pozdravili gospodski, ali ovo što su uradile pristalice Lacija... To nije poštovanje, to je esencija života.

Jesu radikalni, jesu ekstremni, ali jesu - pre svega - pristalice dobrog fudbala. Navijačko krilo „Iridučibili“ (Nesalomivi) se na utakmici sa Interom poklonilo legendi Kalča i jednoj od najdugovečnijih „desetki“ u istoriji ovre igre.

Izabrane vesti

Frančesku Totiju.
„Neprijatelji zauvek. Pozdravljamo Frančeska Totija“, stajalo je na jednom od transparenata na severu Olimpika tokom meča sa Interom.

Jasna poruka da im je Princ Rima bio „omiljen neprijatelj“, kako će ga nazvati u pismu koje je pred meč 37. kola Serije A osvanulo na društvenim mrežama. U njemu su navijači Lacija stavili do znanja koliko poštuju čoveka koji se posle 25 godina oprašta od fudbala. A celu karijeru proveo je u Romi.
Bio je 6. mart 1994, kad smo se prvi put sreli. Ušao si umesto Đovanija Pjakentinija i iznudio penal koji je Đuzepe Đanini promašio. Bio si tako mlad, a znao si kako da predstavljaš istoriju svog kluba, na fantastičan način. Istoriju penala i propuštenih šansi. Od tog trenutka, rušio si rekord za rekordom, stadioni u Italiji su ti otpozdravljali, a ti si mislio o majicama i reklamama San Rema (aluzija na svojevremene Totijeve provokacije Lacijalima).

Toti zagledan u sever OlimpikaZa to vreme Lacio je osvojio Skudeto, Kup pobednika kupova, Superkup Evrope, četiri Kupa Italije i tri Superkupa Italije. Koliko trofeja si mogao da osvojiš da si igrao za Real Madrid nikad nećemo saznati. Ti si jedini šampion kog nisu mogli da kupe.

Bez tebe su morali da se zadovolje sa četiri pehara Svetskog klupskog prvenstva, pet Liga šampiona, tri Superkupa Evrope, sedam titula u Španiji, tri Kupa kralja i šest Superkupova. Ne mnogo za igrača takvog talenta kao što si ti.

U svakom slučaju, a pogotovo u ovo vreme, postigao si cilj koji zaslužuje poštovanje. Poštovanje koje nisi dobio ni od svog kluba, ni od svojih navijača . Zbog toga nam je - ovo kažemo iskreno - žao. Mi nikad ne bismo dozvolili da našeg igrača neko tretira kao što tretiraju tebe. Nikad ne bismo ćutke posmatrali da ti rade ovo što ti rade.

Navijači LacijaNiko te ne brani sad, pa ne možemo ni mi. Nećemo te mrzeti bez obzira na šale koje si zbijao na naš račun. Bilo, prošlo. U Rimu smo, znamo kako stvari ovde funkcionišu.

U svakom slučaju, zaslužio si da ti stisnemo ruku, kao protivniku koji, posle svih ovih godina, napušta teren, kao naš „najbolji neprijatelj“, stoji u proglasu navijača Lacija.

Suzu čovek da pusti...

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrančesko TotiItalijaLacioNavijači LacijaRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara