""
""

Poklon sudija i moćni Zlatan - Murinjov drugi trofej u Mančesteru, slomljena srca hrabrog Sotona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.17. | 19:22

Tragičan poraz Sautemptona na Vembliju...

Zaslužio ga je Sautmepton, ali trofej u Liga kupu Engleske slavi Mančester Junajted! Heroj je trebalo da bude Manolo Gabijadini, ali istorija će kao junaka pamtiti Zlatana Ibrahimovića koji je golom u 87. minutu za 3:2 doneo pobedu i trofej Mančester Junajtedu! Možda i nezasluženu, ali hrabri Soton je platio skupu cenu greškama u odbrani... Ne smeš da ostaviš Zlatana samog na skoku pred golom. 

Izabrane vesti

Zlatan je junak pobede sa dva gola, ali Junajted pobedu duguje i sudijama. Ko zna šta bi bilo da nisu poništile regularan gol Gabijadinija na početku meča i da je Sautempton poveo. Italijan je mogao da bude apsolutni heroj Svetaca... 

Neverovatan dan na Vembliju, Manolo Gabijadini je počeo golom koji mu je - ukraden! U 12. minutu je Sedrik Soareš sjajno asistirao sa desnog krila, Gabijadini je izbegao ofsajd i pogodio sa peterca. Ali sudije su pogrešile i procenile da je Italijan bio u nedozvoljenoj poziciji. 

Nije prošlo ni 10 minuta od Gabijadinijevog poništenog gola, a Zlatan Ibrahimović je bombom iz slobodnjaka u svom stilu doveo Murinjov tim u vođstvo. Bilo je tu i više 25 metara udaljenosti, ali je lopta preletela živi zid poput rakete... Bio je to prvi gol koji je Sautempton primio ove sezone u Liga kupu posle 559 minuta igre.

Sautempton je nastavio da napada, pretili su Tadić, Gabijadini, Redmond... Ali je do gola opet stigao Junajted. Naizgled bezopasna akcija sa levog krila se završila hirurški preciznim udarcem Lingarda uz samu stativu sa 2:0 u 38. minutu!

Sa takvim rezultatom i nedostatakom sreće, mnoge ekipe bi potonule. Ali Sautempton je znao da nema povlačenja i da mora da iskoristi ovu istorijsku šansu. Imao je i čudesnog Manola Gabijadinija!

Mariner je produžio poluvreme za dva minuta, a u prvom minutu nadoknade je Gabijadini udahnuo život Svecima. Italijan je pokazao instinkt predatora. Lukavo je izmakao pažnji Baija i sa peterca gurnuo loptu u mrežu na centaršut Vord-Prausa. Gotovo identična pozicija kao kada mu je poništen gol. Ali ovoga puta nije bilo šansi da mu sudije upropaste slavlje...

Tek što je počelo drugo poluvreme, Gabijadini je opet pogodio! Opet je zaspala Junajtedova odbrana posle prekida, a ovoga puta je Italijan iskoristio statičnost Smolinga i još jednom lukavštinom našao put do mreže De Hee. Izjednačenje je dalo krila Svecima koji su bili bolji rival u nastavku.

Prštale su šanse pred golom Junajteda. Hrabri Sautempton je svim silama jurio ka trećem golu. Romeu je pogodio stativu, a Valensija sprečio čist gol ispred Bertranda.

I onda je u 87. svenula kontra. Zlatan je doneo loptu na polovinu Svetaca. sačekao saigrače, otrčao pred gol i dočekao divnu asistenciju Andera Erere koju je glavom zakucao u mrežu Sautemptona za pobedu i drugi trofej u Mančester Junajtedu. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Zlatan IbrahimovićSautemptonPremijer ligaManolo GabijadiniLiga kup EngleskeEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara