PORTenhem! Poketinova lista pojačanja za ostanak u klubu...

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.04.18. | 09:49

Totenhem će morati da mu izađe u susret ako želi da ga zadrži

Kada je nedavno Maurisio Poketino rekao da Totenhem mora da nastavi da raste i napreduje sa njim i bez njega, mnogi su tu proutmačili kao odstupnicu za odlazak iz kluba. Argentinac je posle sjajnog rada u Sautemptonu i Totenhemu postao jedan od najcenjenijih trenera u Evropi i po mnogima je prerastao Totenhem

Londonski klub se već godinama muči da zadrži najbolje igrače, a istovremeno gazda Levi žali novac za skupocena pojačanja kakva dovode direktni rivali. Takva politika je ograničila Totenhem na borbu za prosek među najvećim engelskim klubovima i niko ih ne vidi kao ozbiljne kandidate za titulu.

Izabrane vesti

Zbog toga bi Poketino mogao da postavi ultimatum upravi kluba da napravi iskorak u transfer politici ili će napustiti klub.

Prema pisanju ostrvskih medija, Poketino je već dostavio listu želja za letnji prelazni rok i na njoj se nalaze trojica Portugalaca. Argentinac želi Želsona Martinsa, Sedrika Soaresa i Rubena Nevesa. S njima trojicom, Totenhem bi dobio dodatne opcije u igri koje bi zadovoljile Poketina.

Želson Maztin je krilni napadač lisabonskog Sportinga i jedan od najbržih igrača u Evropi. I prethodnih sezona se dovodio u vezu sa prelaskom u veći klub iz jače lige, ali je Sporting odolevao. Ima ugovor do 2022. godine, ali i otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra što znači da bi Totenhem morao da sruši klupski transfer rekord. Time bi Poketino dobio dokaz da je klub spreman za iskorak… Rezervne opcije su Vilfred Zaha iz Kristal Palasa i Malkom iz Bordoa.

Druga želja je supertalentovani vezista Ruben Neves koji je ove sezone blistao sa Vulverhemptonom u Čempionšipu i definitivno zaslužuje veći klub. Portugalac je i na meti Liverpula, pa Spurse očekuje težak posao u pregovorima sa novim draguljem Žorža Mendesa. Spursi su u opasnosti da izgube Musu Dembelea koji ulazi u poslednju godinu ugovora i zasad ne želi da produži saradnju. Ako Belgijajac ne potpiše novi ugovor, moraće da ga prodaju, a Poketino vidi Nevesa kao idealnu zamenu.

Treža želja je desni bek Sedrik Soareš iz Poketinovog bivšeg kluba Sautemptona. Svecima sa Sent Meriza se smeši ispadanje u Čempionšip što znači i egzodus najboljih igrača. Mnogi od njih imaju i fiksne klauzule u slučaju ispadanja iz Premijer lige tako da će Poketino imati zicer za Soareša ako Sautempton ne izbori opstanak. Letos je Soareš bio želja Anotnija Kontea u Čelsiju, ali se to završilo dovođenjem Davidea Zapakoste…. Poketino nije zadovoljan Seržom Orijeom koji bi mogao da bude prodat, a Soareš bi pojačao konkurenciju Tripijeu uz desnu aut liniju.

(FOTO: Action images)


tagovi

Maurisio PoketinoRuben NevesŽelson MartinsSedrik Soareš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara