Alireza Jahanbakš
Alireza Jahanbakš

Potvrđeno: Alireza Jahanbakš i Napoli

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.05.18. | 09:39

Mertens je bio bingo, zašto ne probati opet?

Mančester junajted i Arsenal su se do sada pominjali, ali nije tu bilo nekih najava koje zvuče da se posao ozbiljno zahuktao. Ali zato ova nova priča o kontaktima Napolija i zastupnika Alireze Jahanbakša već deluje sasvim realno. Menadžer iranskog reprezentativca je naime potvrdio da klub iz Napulja već neko vreme prati najboljeg strelca Eredivizije.

Tek da podsetimo, 24-godišnji Jahanbakš je ove sezone blistao i u dresu AZ Alkmara postigao 21 gol, a pride imao i 12 asistencija. Nije ni čudo što su skauti većih klubova pohrlili u Holandiju da ga vide na delu. Napoli je po svemu sudeći bio među prvima.
Ne mogu da kažem ništa zvanično, ali znam da ga Napoli prati već neko vreme. Čuo sam za bar dvojicu ili trojicu Napolijevih skauta koji su dolazili da ga gledaju u Alkmar, ali za sada to je sve što smem da kažem. Jahanbakš je vrlo ambiciozan i važno mu je da zna da će biti bitan za novi tim. A Napoli je naravno veliki klub i mnogi igrači bi bili počastvovani da nose taj dres”, rekao je emnadžer Amir Hašemi za Radio CRC.

Izabrane vesti

U prevodu: dok Aurelio de Laurentis ne vidi šta će sa trenerom teško da će do Jahanbakša. Ali ako dovede čoveka koga ovaj zanima to verovatno neće biti problem. Alireza je naime ozbiljan momak. Ne juri za parama, već polako gradi karijeru. Kad je odlazio iz Irana na inicijativu legendarnog zemljaka Mehdija Mahdavikije odbijao je finansijski unosnije ponude velikog Persepolisa, jer je smatrao da će u Holandiji - tačnije NEC-u iz Najmehena - imati veće šanse da se razvija kao igrač. Kad su ga vrlo brzo posle dolaska u Evropu zvali da krene za Francusku ili Tursku, opet je sporiji, ali ispravniji put - Alkmar.

Korak po korak. Uvek je tako kad je Jahanbakš u pitaju. Napoli bi bio logičan izbor za sledeći klub.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alireza Jahanbaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara