"u regionu spas za domaći fudbal?"
"u regionu spas za domaći fudbal?"

Potvrđeno! Balkanski kup od 2018, šampionu 2.500.000 evra!

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.07.16. | 19:06

Prvih osam ili deset ekipa bi inkasiralo najmanje 700.000

u regionu spas za domaći fudbal?Mediji već danima spekulišu, a sada je i zvanično potvrđeno. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza je u intervjuu za TV Arena potvrdio je da se na prostoru bivše Jugoslavije ozbiljno i konkretno razmišlja o osnivanju regionalne lige. Toliko da su predstavnici Uefe čelnicima regionalnih saveza na sastanku u Moskvi predstavili konkretna rešenja.

Nije sve još prihvaćeno, ali nema sumnje da bi finansijski benefiti bili izuzetni za osiromašeni fudbal na Balkanu. Jer..
"Same nagrade ne da nisu male, već bi značajno doprinele budžetima svih klubova učesnika. Prvoplasirana ekipa bi dobila oko 2.500.000 evra, a prvih osam ili deset klubova ne bi dobilo ispod 700.000 ili 800.000. To je jako velik novac za klubove sa našeg područja", rekao je Kokeza za Arenu.

Izabrane vesti

Dodao je i da je Uefin predlog da Balkanski kup - kako bi se zvalo novo takmičenje - startuje u sezoni 2018/2019, da u njemu učestvuju klubovi iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore i Slovenije. Naravno, ne bi svi imali isti broj predstavnika. Ono što Kokeza posebno ističe...
"Jako važno je da Balkanski kup ne bi ugrožavao domaće takmičenje. Igralo bi se od februara do maja", rekao je Kokeza za Arenu, a mi samo možemo da pretpostavimo da to znači da osnivanje regionalne lige ne bi trebalo da menja praksu po kojoj se za plasman u evropska takmičenja igra u nacionalnim šampionatima.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VojvodinaSuperligaSrbijaSlovenijaFK PartizanMakedonijaHrvatskaČukaričkiFK Crvena zvezdaCrna GoraBiHBalkanski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara